Συνεχίζει το «κυνήγι», με «δράστη» Ζαγγανά!

Κείμενο Άλκης Σούρλας Φωτογραφίες Γιώργος Γκαντέλος

Την νίκη με σκορ 1 – 0 πανηγύρισε ο Αχιλλέας Φαρσάλων απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Σμόλικα Φαλάνης.

Την πέμπτη τους συνεχόμενη νίκη (σ.σ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) κατάφεραν να πανηγυρίσουν οι παίκτες του κ. Παραφέστα.

Με αυτό το «τρίποντο» οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τους 50 βαθμούς και βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α ΕΠΣΛ Κατηγόριας σε απόσταση πέντε βαθμών από τον Απόλλων Λάρισα και την κορυφή.

AXILLEAS - SMOLIKAS-0234

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Ζαγγανάς.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή “σκληρό” με τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου να έχουν τον πρώτο λόγο.

AXILLEAS - SMOLIKAS-0031

Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης ανήκε στον Σμόλικα, καθώς στο 18′ ο Δάσσιος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ όμως ο Γκικούδης του είπε “όχι”.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αχιλλέα να απειλήσει, όμως το δυνατό σουτ του Κομισόπουλου από τα όρια της περιοχής έδιωξε εντυπωσιακά ο Μόρας.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους φιλοξενούμενους, όμως ο Γκικούδης δήλωσε και πάλι “παρών” διώχνοντας την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ.

AXILLEAS - SMOLIKAS-0073

AXILLEAS - SMOLIKAS-0024

Στο δεύτερο μέρος τώρα ο Αχιλλέας ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, πήρε τα “ηνία” στον χώρο του κέντρου και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από τον άξονα.

Η “προειδοποιητική” βολή ήρθε στο 62′ όταν το φαλτσαριστό σουτ του Νεμπεγλέρα έδιωξε σε κόρνερ ο Μόρας.

AXILLEAS - SMOLIKAS-0205

Εν τέλει τον “γόρδιο δεσμό” έλυσε στο 76′ ο Κώστας Ζαγγανάς, καθώς έπειτα από σέντρα του Μπένου και κεφαλιά του Νεμπεγλέρα, με όμορφο γυριστό σουτ μέσα από την “καρδιά” της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο κίπερ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά, με την ομάδα του κ. Παραφέστα να πανηγυρίζει ακόμη μια σημαντική νίκη.

Οι Συνθέσεις

AXILLEAS - SMOLIKAS-0036

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Οικονόμου, Τσιανάκας, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Κομισόπουλος, Τλούπας (65′ Τσετιροκλής), Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (70′ Κακαζούκης), Μπένος, Λύτρας (55′ Ζαγγανάς).

AXILLEAS - SMOLIKAS-0030

Σμόλικας Φαλάνης (Νίκος Κακανούλιας): Μόρας, Δολιάνης, Μπουζούκας, Μάρκου, Κολοβός Κ. (85′ Λιανός), Πατσής, Κόκρας, Κακαβίτσης, Τανάγιας Β., Σκούπρας (60′ Τανάγιας Χρ.), Δάσσιος (75′ Νινόπουλος).

AXILLEAS - SMOLIKAS-0020

Διαιτητική Τριπλέτα

Μπουρουζίκας, Νίκζας, Τσαπράζης.