Πάει τελικό με «λυτρωτή» Μπένο!!!

Κείμενο Άλκης Σούρλας Φωτογραφίες Γίωργος Γκαντέλος

Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Λάρισας πανηγύρισε η ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων η οποία νίκησε με 1 – 0 τον Ηρακλή Λάρισας, στο γήπεδο της Νίκαιας. Σκόρερ του “χρυσού” τέρματος για την ομάδα του κ. Παραφέστα ο Πολύκαρπος Μπένος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-0019

Στον μεγάλο τελικό οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλων Λάρισας.

Στο 2′ της αναμέτρησης είχαμε και την πρώτη αμφιλεγόμενη φάση, όταν έπειτα από σέντρα του Νεμπεγλέρα ο Πότσης μέσα στην μικρή περιοχή πήγε να διώξει η μπάλα φάνηκε να σταματάει στο χέρι του, όμως ο “άρχων” της αναμέτρησης έδειξε “παίζεται”.

Στο πρώτο μέρος ο Αχιλλέας ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας και την διάθεση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα του Ηρακλή έδιωχνε οποιαδήποτε απειλή.

Η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Τλούπα έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του κ. Παραφέστα προσπάθησαν κυρίως από την αριστερή πτέρυγα να «απειλήσουν» και στο 72’ δικαιώθηκαν.

Αρχικά ο Κουρούμαλος έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Νεμπεγλέρας έστρωσε με το κεφάλι στον Μπένο και αυτός με όμορφο εν κινήσει σουτ από τα όρια της περιοχής άνοιξε το σκορ και παράλληλα τον “δρόμο” της πρόκρισης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-0171

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-0185

Μάλιστα ο Αχιλλέας στο 83′ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να “κλειδώσει” την υπόθεση πρόκριση.

Αρχικά ο Ζαγγανάς είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων, ενώ στην συνέχεια την εξ επαφής κεφαλιά του Οικονόμου έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπαταβάνης.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν υπήρξε κάτι άλλο με αποτέλεσμα η ομάδα του Αχιλλέα να πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε πως στο παιχνίδι με τον Ηρακλή αγωνίστηκε για πρώτη φορά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κιτρινόμαυρων», ο Ερμής Μεζίνι.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-0268

Συνθέσεις

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-0025

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Τσιανάκας, Οικονόμου, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Τλούπας, Κομισόπουλος, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (60 Μπένος), Βούλγαρης (72′ Κακαζούκης), Ζαγγανάς (85′ Μεζίνι)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-0026