Ολοταχώς για συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου οι εκπαιδευτικοί

Συσκέψεις με στόχο τόσο την υποστήριξη της απεργιακής κινητοποίησης της 4ης Φεβρουαρίου, όσο και των επόμενων βημάτων τους πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, στις 26 και 30 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Η διδασκαλική ομοασπονδία Ελλάδας θα πραγματοποιήσει την ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχ. Βόδα 4-6). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 09:30 το πρωί και θα τελειώσουν στις 17:00.

Επίσης η ΔΟΕ τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, διοργανώνει ημερίδα στις Σέρρες με θέμα:«Το σχολείο που βιώνουμε και οραματιζόμαστε. Κριτική και διεκδικήσεις».

Η ΟΛΜΕ που ήδη έχει καταθέσει εισήγηση προς τις τοπικές ΕΛΜΕ που βρίσκονται σε κύκλο γενικών συνελεύσεων, τονίζει μεταξύ άλλων στην πρότασή της, στην ενότητα «πρόγραμμα δράσης»: «Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Στην κατεύθυνση συνέχισης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων να οργανωθούν από τις ΕΛΜΕ την επόμενη βδομάδα (9-11 Φλεβάρη) παραστάσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες ή όπου αλλού κρίνουν προσφορότερο. Πολύμορφη κλιμάκωση του γενικού απεργιακού αγώνα με την κατάθεση του νομοσχεδίου και κατά τη διάρκεια ψήφισής του.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, όταν απαιτεί να μην ψηφιστεί ο αντιασφαλιστικός νόμος, πρέπει να πείσει ότι το εννοεί. Αυτό προϋποθέτει την παν-κινητοποίηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και η απόδειξη θα είναι οι καθημερινές παρεμβάσεις σε δήμους, γειτονιές και σχολεία, με οργάνωση τοπικών κινήσεων, αλλά και με καταλήψεις, αποκλεισμούς σε υπουργεία και Ταμεία.

Η κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων θα πρέπει να είναι ο αποκλεισμός της Βουλής».

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30/1/16 στις 10 π.μ. στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 5).

Πηγή: dikaiologitika.gr