Εκπυρσοκρότησε πιστόλι στην πίστα μπουζουξίδικου της Λάρισας

Πήγε για διασκέδαση στα μπουζούκια, έχοντας μαζί το πιστόλι του. Και όταν αυτό του έπεσε στην πίστα του κέντρου διασκέδασης, εκπυρσοκρότησε ενώ από «θαύμα» δεν τραυματίσθηκε κάποιος από τους θαμώνες, τους σερβιτόρους ή τους καλλιτέχνες.

Το περιστατικό συνέβη χθες τα ξημερώματα, όταν 45χρονος Λαρισαίος, ενώ χόρευε, του έπεσε το πιστόλι στην πίστα. Το οποίο έσκυψε να πάρει ο 43χρονος φίλος του, με αποτέλεσμα – άγνωστο πώς – το πιστόλι να εκπυρσοκροτήσει χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί κάποιος. Οι δυο Λαρισαίοι, από την πίστα, κατέληξαν στα κρατητήρια αφού συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων, κατηγορία με την οποία θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Με τη διευκρίνιση ότι ο Λαρισαίος κατείχε το πιστόλι νόμιμα, ως σκοπευτικό, διαθέτοντας τη σχετική άδεια. Με τις διωκτικές αρχές να προβληματίζονται ωστόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι κάτοχοι σκοπευτικών πιστολιών τα μεταφέρουν και σε χώρους, όπου δεν προβλέπεται, με βάση και τους λόγους για τα οποίους τα κατέχουν.

Οι δυο άνδρες πήγαν για διασκέδαση σε κέντρο της Λάρισας, με τον 45χρονο να βρίσκεται στην πίστα λίγο πριν το ξημέρωμα και χορεύοντας να του πέφτει το πιστόλι. Ο φίλος του, αντιλαμβανόμενος το γεγονός, έσκυψε να πιάσει το πιστόλι το οποίο ωστόσο εκπυρσοκρότησε. Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση όπως ήταν αυτονόητο σε θαμώνες και εργαζόμενους στο κέντρο που συνειδητοποίησαν πως είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Η διασκέδαση των δυο φίλων διακόπηκε, με τους δυο άνδρες να συλλαμβάνονται λίγη ώρα αργότερα στο αυτοκίνητό τους σε δρόμο της πόλης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, για να παραπεμφθούν τελικά ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Η υπόθεση, που μετά από καιρό θα αναβιώσει σε κάποια δικαστική αίθουσα, με αφορμή και το… αίσιο τέλος της, πιθανότατα να καταγραφεί ως μια ακόμη από τις αναρίθμητες ιστορίες που ομολογούν αντροπαρέες μετά από ξενύχτια.

Επί της ουσίας, ωστόσο, επαναφέρει στην επικαιρότητα τη «χρήση» σκοπευτικών πιστολιών από τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι τα κατέχουν νόμιμα ως μέλη σκοπευτικών συλλόγων. Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι το σκοπευτικό πιστόλι πρέπει να μεταφέρεται από τον ιδιοκτήτη του μόνο κατά τη μετακίνησή του από και προς το σκοπευτήριο προκειμένου να εξασκηθεί ενώ «κενό» του νόμου επιτρέπει τη διατήρηση του όπλου στο σπίτι του κατόχου αντί να διατηρείται στο σκοπευτήριο για παράδειγμα.

Επίσης κατά παράβαση του νόμου, σκοπευτές προμηθεύονται σφαίρες διαφορετικού τύπου από τις προβλεπόμενες για τη σκοποβολή.

Το χθεσινό περιστατικό στα μπουζούκια, δεν είχε οικτρό τέλος και ως τέτοιο ίσως και να «θεωρείται λήξαν». Αλλά στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγραφεί περιστατικά που προβληματίζουν για το καθεστώς μεταφοράς και χρήσης σκοπευτικών πιστολιών και όχι κατοχής αφού όπως προαναφέρθηκε, οι κάτοχοί τους τα κατέχουν μεν αλλά δεν τα φέρουν οπουδήποτε νόμιμα.

Υπενθυμίζεται πως σκοπευτικό πιστόλι χρησιμοποιήθηκε, με τον πλέον αιματηρό τρόπο, πρόσφατα σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Κιλελέρ στο όνομα της προστασίας της περιουσίας, ενώ άδεια σκοπευτή κατείχε και Λαρισαίος που συνελήφθη τις προάλλες καθώς πυροβολούσε ασκόπως χωρίς… σταματημό κατά αυτοκινήτων, με κυνηγετικό όπλο, ευτυχώς χωρίς να τραυματισθούν, γείτονες ή περαστικοί.

 

Πηγή: Β.Κ. (Εφ. Ελευθερία)