Ενισχύεται το μπλόκο στις Μικροθήβες

Ενισχύθηκε με περισσότερα τρακτέρ το μπλόκο των Μικροθηβών και πλέον ο αριθμός τους ανέρχεται σε 650, ενώ η εθνική παραμένει μόνιμα κλειστή και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μέσω παρακάμψεων που έχει ορίσει η Τροχαία.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Μικροθηβών Σωτ. Γαλογαύρος, αύριο στη συνάντηση στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη θα αποφασιστεί η ένταση και ο τρόπος των κινητοποιήσεων. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται στο μπλόκο των Μικροθηβών και αντιπροσωπεία των αγροτών του Πηλίου για να συζητηθεί ο τρόπος στήριξής τους. “Σε όλη την εθνική έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 15.000 τρακτέρ, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις. Αν δεν πετύχουμε τώρα να πάρουν πίσω αυτό το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου δεν θα το πετύχουμε ποτέ», επισήμανε ο κ. Γαλογαύρος.

Οι αγρότες του Πηλίου

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα στην Αγριά συγκέντρωση αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων από όλη τη Μαγνησία παρουσία και βουλευτών και άλλων φορέων. Αποφασίστηκε από τη συντονιστική επιτροπή που δημιουργήθηκε αύριο και πριν πάνε στις Μικροθήβες με τα αγροτικά τους μηχανήματα, να προχωρήσουν σε κάποιο αποκλεισμό εφορίας ή των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, και πορεία μέσα στην πόλη. Το τι ακριβώς θα κάνουν θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα. Επιπλέον αποφασίστηκε να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι φορτηγατζήδες

Στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως της Μαγνησίας όπως αποφάσισαν σε χθεσινή τους συνέλευση και σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών τους που συνεδρίασαν το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ενώ προγραμματίζουν και πορεία με τα φορτηγά τους μέσα στην πόλη του Βόλου. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του συλλόγου στη Μαγνησία, Αποστόλης Μπίτσος, οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως ζητούν την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό καθώς έρχεται να μειώσει περαιτέρω τις αποδοχές τους που έχουν μειωθεί από το φορολογικό νομοσχέδιο και άλλες εισφορές που ήδη ισχύουν γι αυτούς. «Για μας είναι πολύ σημαντικό να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου, καθώς ήδη δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τους συναδέλφους των όμορων χωρών που η φορολογία τους ανέρχεται στο 10%», εξήγησε ο κ. Μπίτσος. Επιπλέον ζητούν να γίνεται αυστηρός έλεγχος στα ξένα φορτηγά που εισέρχονται στη χώρα μας ενώ περιμένουν ακόμη να οριστεί συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών που έχουν ζητήσει από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών αλλά δεν έχουμε λάβει απόφαση να βγούμε με τα φορτηγά στα μπλόκα, εμείς σαν Μαγνησία» επισήμανε ο κ. Μπίτσος.

Πηγή: ert.gr