“Ναι” Τσίπρα σε συνάντηση με τους αγρότες

Θετική ανταπόκριση του Πρωθυπουργού στο νούμερο ένα αίτημα των αγροτών για συνάντηση μαζί του.

Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την επιστροφή του από το Νταβός, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή Υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου και Μάρκο Μπόλαρη.

«Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει  ανοικτή στο διάλογο.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, την ίδια ώρα που η συνέλευση της πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων αποφασίζει για το μέλλον των κινητοποιήσεών της, στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αγρότες ζητούν διάλογο αποκλειστικά με τον Αλέξη Τσίπρα, αρνούμενοι να συνεχίσουν τις συζητήσεις με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης ή Εργασίας. Ο διάλογος, σύμφωνα με τους αγρότες, θα ξεκινήσει μετά την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, κάτι που θέτουν ως δεύτερη προϋπόθεση για την απόσυρση των τρακτέρ από τους δρόμους. Αν ο διάλογος με τον Πρωθυπουργό, δεν ξεκινήσει από μηδενική βάση, απειλούν ότι θα κλείσουν επ’αόριστον τους δρόμους.

Πηγή: www.antenna.gr/news