Οργάνωσε τη δολοφονία των γονιών του

Ο γιος ηλικιωμένου ζευγαριού, που κατακρεουργήθηκε μέσα στο σπίτι του, στα Χανιά, στις 15 Φεβρουαρίου 2015 και δύο φίλοι του κατηγορούνται για κατά συρροή ανθρωποκτονία και απόπειρα ληστείας, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν χθες και ζήτησαν και πήραν αναβολή για να απολογηθούν την Δευτέρα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 47χρονος γιος μαζί με τους δύο συνεργούς του, 49 και 34 ετών, έφτασαν στο πατρικό του πρώτου με το αυτοκίνητο του 49χρονου, την ημέρα του εγκλήματος.

Ο γιος των ηλικιωμένων περίμενε έξω από το σπίτι, ενώ οι δύο άνδρες μπήκαν μέσα, για να αρπάξουν τα χρήματα του ζευγαριού. Τους ακινητοποίησαν και τους χτυπούσαν με ξύλο και μαχαίρι, μέχρι να τους υποδείξουν πού έχουν τα χρήματά τους.

Ο 78χρονος και η 66χρονη σύζυγός του υπέκυψαν στα τραύματά τους και οι δράστες έφυγαν από το σπίτι τους χωρίς τελικά να πάρουν χρήματα.

Στη συνέχεια, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική τοποθεσία.

Το παρασκήνιο του εγκλήματος και η σύλληψη
Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 49χρονος συλληφθείς είχε πείσει τον 47χρονο γιο να του να του πει πού έχουν οι γονείς του κρυμμένα χρήματα (60.000 ευρώ) που είχαν πρόσφατα σηκώσει από την τράπεζα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των συλληφθέντων εντοπίστηκαν απομίμηση όπλου και ναρκωτικά.

Όπως αποκαλύφθηκε κατά την αστυνομική έρευνα οι τρεις συλληφθέντες οργάνωσαν τη δολοφονία, την οποία υλοποίησαν οι δύο εξ αυτών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεως από την  Ανακρίτρια Χανίων σε βάρος τους, τα οποία εκτελέστηκαν άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Πηγή: antenna.gr/news