Έκοψε πίτα ο Αιμοδοτικός Συλλόγος της Επαρχίας Φαρσάλων

Παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη η κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αιμοδοτικού Συλλόγου της Επαρχίας Φαρσάλων παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2016

ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2016 3

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Αιμοδοτικού κ. Σούλα Λούκουτου η οποία αναφέρθηκε στην παρουσία του Συλλόγου στα 31 χρόνια της δράσης του κάνοντας μία μικρή ιστορική αναδρομή και τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ο σκοπός του Αιμοδοτικού συλλόγου είναι πάνω από όλα χαραγμένος στις συνειδήσεις όλων όσων στοιχειοθετούν την ύπαρξή του και δεν είναι άλλος από την ανθρωπιστική προσφορά.
Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι δύσκολες για όλους, εμείς στα Φάρσαλα απαντάμε με …αλληλεγγύη και …δεσμούς αίματος. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε τον Αιμοδοτικό αποδεικνύοντας όλοι οι Φαρσαλινοί έμπρακτα τη συμπαράσταση μας προς τον διπλανό μας.

Το αίμα είναι ανάγκη καθημερινή που δεν έχει διακοπές και αργίες. Η προσπάθεια όλων μας είναι επιτακτική πρέπει όλοι να συνδράμουμε ώστε όλοι να γίνουμε εθελοντές αιμοδοτές. Εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι υγείας και ηλικίας θα πρέπει μια φορά το χρόνο να προσερχόμαστε στις εθελοντικές αιμοδοσίες για να έχουμε την ιδιότητα του εθελοντή αιμοδότη.

Με την τακτική προσέλευση στις αιμοδοσίες του συλλόγου θα πρέπει να γίνουμε παράδειγμα προς όλους τους συντοπίτες μας μεταλαμπαδεύοντας την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Έχοντας πίστη σε αυτή την ανθρωπιστική προσφορά θα πρέπει ο καθένας από εμάς να στραφεί στο οικογενειακό, φιλικό, συγγενικό και εργασιακό περιβάλλον του και να επιδιώξει να ευαισθητοποιήσει και άλλους και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Το να βρεθεί κάποιος σε ανάγκη μετάγγισης είναι πολύ πιθανό και για αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας. Αυτή η διαρκής υπενθύμιση είναι το καλύτερο για έναν άνθρωπο που αγαπάμε και ειλικρινά ενδιαφερόμαστε. Με τον τρόπο αυτό θα τους έχουμε διαφυλάξει από περιττές περιπέτειές δίνοντάς τους την ευκαιρία να νιώσει το μεγαλείο της προσφοράς και της ικανοποίησης στον συνάνθρωπο».

ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2016

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος ο οποίος ως μέλος του πρώτου ΔΣ του Συλλόγου και ενεργός αιμοδοτής επί σειρά ετών εξήρε το έργο του Συλλόγου που συνεχίζει να κυριαρχεί ως ένας από τους εθελοντικούς συλλόγους της χώρας. Ενώ τόνισε το σπουδαίο έργο που υλοποιούν όλοι οι σύλλογοι της επαρχίας μας. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα γυναικείο ρολόι .