Σε 100.000 καταναλωτές έχει κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ

Σε 100.000 παροχές με χρέη άνω των 1.000 ευρώ και καθυστέρηση άνω των οκτώ μηνών στην εξόφληση έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα η ΔΕΗ, ενώ στα 2 εκατομμύρια, από το σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων φθάνουν οι πελάτες της εταιρείας που δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες (19/1) στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ίδια την επιχείρηση φθάνουν συνολικά στα 2,2 δισ. ευρώ, με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις.

«Μπαταχτσήδες»

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, η ΔΕΗ θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά των λεγόμενων «μπαταχτσήδων» καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κενό νόμου και προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνοντας πίσω ανεξόφλητους λογαριασμούς.

«Υπάρχει δυστυχώς η διαδικασία που κάποιος μπορεί να αλλάξει πάροχο, ανεξαρτήτως του αν έχει εξοφλήσει τον λογαριασμό του στον προηγούμενο», είπε ο κ. Αδαμίδης, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει από την πολιτεία να μην καταργηθεί το δικαίωμα αυτό.

Υπογράμμισε ότι η εταιρεία πρέπει να διεκδικήσει με νομικούς τρόπους τις οφειλές και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ θα έπρεπε να δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά επιλέγουν να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να μειωθούν τα τιμολόγια αν η επιχείρηση συγκεντρώνει τα χρήματα από τα ληξιπρόθεσμα και χαρακτήρισε «επιθετική ενέργεια» την επιστροφή του παγίου στους συνεπείς πελάτες.

Πηγή: enikonomia.gr