Δεν βγαίνουν οι αγρότες στη Μαγνησία λόγω κακοκαιρίας

Λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στο νομό αναβάλλεται το ραντεβού των αγροτών της Μαγνησίας που σύμφωνα με απόφασή τους επρόκειτο να βγουν σήμερα με τα τρακτέρ στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα αναβάλλεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ο αποκλεισμός του λιμανιού του Βόλου από τους αλιείς.

Ψήφισμα συμπαράστασης

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, στην προηγούμενη συνεδρίασή του εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με τους δίκαιους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την χρονική περίοδο.

Οι αγρότες έχουν ήδη υποστεί μείωση του εισοδήματός τους από την εφαρμογή των αντι-αγροτικών πολιτικών . Ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο διαλύουν την Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη.

Τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την μείωση του κόστους παραγωγής και ο αγώνας για την διεκδίκηση τους, αποτελούν ουσιώδες ζήτημα επιβίωσης όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων .

Ο αγροτικός κόσμος είναι η βάση και η αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό όμως απαιτεί μια πολιτική η οποία θα μειώσει το κόστος παραγωγής θα χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους την παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα. Οι δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής που είναι προϋπόθεση για τη διάσωση της ίδιας της πατρίδας και του λαού της.

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνει συμπαράσταση στους αγώνες των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους στο ασφαλιστικό και φορολογικό»

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ