Daily Mail: Πωλητήριο σε 480 ξενοδοχεία στην Ελλάδα σε ένα μήνα

«Θα σας άρεσε να έχετε το δικό σας ξενοδοχείο στην Ελλάδα; Λοιπόν τώρα μπορείτε- και είναι πιο φτηνά από το να αγοράσετε ένα σπίτι». Με τη φράση αυτή αρχίζει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail με τίτλο: «Mamma Mia! Περισσότερα από 480 ξενοδοχεία στην Ελλάδα βγαίνουν προς πώληση σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα για μόλις 250.000 ευρώ καθώς η οικονομική κρίση συνεχίζεται».

Νέα έρευνα, σύμφωνα με την εφημερίδα, διαπίστωσε πως περισσότερα από 480 ξενοδοχεία «σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Μακεδονία και τα Χανιά» (sic) βγήκαν προς πώληση τον περασμένο μήνα.

Ορισμένα από αυτά πωλούνται για μόλις 250.000 ευρώ- «τιμή χαμηλότερη από το μισό του κόστους για ένα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια στο Fulham του Λονδίνου», αναφέρει.

Κάποια από τα καταλύματα έβαλαν πωλητήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων βιωσιμότητας, γράφει η Daily Mail επικαλούμενη τοπικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα αναδημοσιεύει στοιχεία από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» σύμφωνα με τα οποία για 482 ξενοδοχεία συνολικά ζητούνται 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες επιχείρησαν να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους τις τελευταίες 40 ημέρες, κάποιοι μαζί με όλα τα έπιπλά και τον εξοπλισμό τους.

«Το οικογενειακό Ηotel Vatera Beach στη Λέσβο, που κατατάσσεται ψηλά στο TripAdvisor, πωλείται έναντι €1.350.000 και έχει ετήσιο καθαρό κέρδος από 50 έως 100.000 ευρώ», συνεχίζει η Daily Mail.

Μέχρι στιγμής 160 ξενοδοχεία έχουν βάλει πωλητήριο στη Μακεδονία, 66 στην Κρήτη και 54 στα Ιόνια νησιά, ανάμεσα τους και στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως τουλάχιστον το 5% των ξενοδοχείων στην Ελλάδα είναι προς πώληση, καταλήγει το δημοσίευμα.