Επιστημονική Εκδήλωση στο Πολιτιστικό κέντρο Φαρσάλων

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου η ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ πραγματοποίησε επιστημονική εκδήλωση με τίτλο: «Μύθοι και αλήθειες για τις οξείες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού» το θέμα επιμελήθηκε και παρουσίασε η συμπολίτισσά μας ειδική παθολόγος εξειδικευμένη στις λοιμώξεις Σοφία Αθανασιά.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ - ΑΘΑΝΑΣΙΑ-0010

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ - ΑΘΑΝΑΣΙΑ-0017

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Δέσποινα Συροπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε για την νέα χρονιά, αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή μέσα από τις διάφορες δομές της να παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση στους συμπολίτες και συνάμα να δίνει βήμα και λόγο σε επιστήμονες του Δήμου ώστε να αναπτύσσουν και να παρουσιάσουν ιατρικά θέματα που έχουν σχέση με το γνωστικό τους αντικείμενο.

Η Σοφία Αθανασιά στην ομιλία της επεσήμανε τα κάτωθι:

«Οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού και ειδικά το κοινό κρυολόγημα, αποτελούν πολύ συχνά, ήπια και αυτοϊώμενα νοσήματα. Εμφανίζονται όλο το χρόνο, κυρίως όμως τους κρύους μήνες του χειμώνα, λόγω αγάπης των ιών για το ψυχρό χωρίς υγρασία κρύο αλλά κυριοτέρως λόγω εύκολης μετάδοσής τους από άνθρωπο σε άνθρωπο εξ’ αιτίας του συνωστισμού όλων σε μικρούς ζεστούς χώρους. Η κυριότερη και σοβαρότερη ίωση του αναπνευστικού,  η γρίπη της οποίας η επιδημική περίοδος έχει ξεκινήσει στη χώρα μας από 20ημέρου περίπου, έχει ήδη σαν αποτέλεσμα 47 ασθενείς νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και 6 θανάτους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προστατευτούμε από αυτή, μερικοί πολλοί απλοί και καθημερινοί: πλύσιμο χεριών, αναπνευστική κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος προσοχή στην στενή επαφή με νοσούντες (χειραψία, φιλιά) καλός αερισμός των χώρων που ζούμε, εργαζόμαστε και των σχολείων που μαθητεύουν τα παιδιά. Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα όμως της επιστήμης για την προφύλαξη από τη γρίπη είναι το αντιγριπικό εμβόλιο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της εκκλησίας ιερέας Αναστασόπουλος Βασίλειος οι αντιδήμαρχοι Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, Γιάννης Βασιλείου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τύμπας, η δημοτική σύμβουλος Κική Παναγιωτοπούλου, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αναστάσιος Λιαπής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ - ΑΘΑΝΑΣΙΑ-0019