Με τον Πούτιν συναντάται ο Παυλόπουλος

Με τον Ρώσο Πρόεδρο  Βλαντιμιρ Πούτιν συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το διήμερο ταξίδι του κ. Παυλόπουλου στη Μόσχα πραγματοποιείται μετά  από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα.

Ο κ. Παυλόπουλος χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν και αμέσως μετά, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους πολέμους, την προσφυγική κρίση και τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις» δήλωσε και πρόσθεσε «τις εστίες πολέμου, την ανάγκη του αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνον όλοι οι λαοί μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε».

Για τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «γνωρίζετε, ότι η Ελλάδα, η Ευρώπη γενικότερα, είναι προσηλωμένη στην έννοια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Εμείς θεωρούμε ότι η Ρωσία κάνει σημαντικά βήματα στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και θέλω να σας τονίσω, ότι εγώ – και όταν λέω εγώ-  εννοώ η Ελλάδα πιστεύουμε, ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν. Είναι προς το συμφέρον και της Ρωσίας και της ΕΕ να εξομαλυνθούν οι σχέσεις το συντομότερο δυνατόν και μάλιστα όχι μόνο για λόγους οικονομικούς».

Για το Προσφυγικό

Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στο Προσφυγικό λέγοντας ότι «αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη, που γεννούν πρόσφυγες και διαμορφώνουν συνθήκες  μίας πρωτόγνωρης και απερίγραπτης ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία πέραν τούτου οδηγεί σε αίμα το οποίο δεν είναι δυνατόν να το ανεχθεί η πολιτισμένη ανθρωπότητα, από τους αδίστακτους τρομοκράτες. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, γιατί ενδεχομένως θα οδηγήσει  σε ανεπανόρθωτες  συνέπειες τις οποίες θα πρέπει να αποφύγουμε το συντομότερο δυνατόν. Τις εστίες του πολέμου και την ειρήνευση μόνο από κοινού μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Τον αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνο μαζί μπορούμε να τον φέρουμε σε πέρας όλοι οι δημοκρατικοί λαοί. Τον άνθρωπο στη σημερινή εποχή μόνο από κοινού μπορούμε να τον υπερασπιστούμε».

Ο κ. Ναρίσκιν χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Μόσχα «πολύ σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων». «Οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται όχι μόνο σε κοινές ιστορικές ρίζες, καθώς πολύ συχνά έχουμε σχεδόν όμοιες προσεγγίσεις στα διεθνή ζητήματα. Οι γνωστές αποφάσεις της ΕΕ εμποδίζουν την δυναμική των σχέσεων μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Στη ομιλία σας αναφερθήκατε σε πολύ σημαντικά θέματα, όπως ότι οι νόμοι πρέπει να έχουν τη συναίνεση των πολιτών. Αυτές οι κυρώσεις της ΕΕ δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των πολιτών μας και η εξαιρετική εισήγησή σας επιβεβαίωσε για μία άλλη φορά την ορθότητα των ελληνικών απόψεων», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

ΕΝΟΤΗΤΕΣΡωσία, Βλαντιμίρ Πούτιν, Προκόπης Παυλόπουλος

Πηγή: antenna.gr/news