Αστυνομικό δελτίο Περιφέρειας Θεσσαλίας

Χθες (14-01-2016) το απόγευμα, σε αφύλακτη διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του οχήματος. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Συνελήφθησαν χθες (14-01-2016) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο 18χρονοι ημεδαποί και ένας 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι λίγο νωρίτερα διέρρηξαν οικία 57χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα – χρυσαφικά, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα ζεύγος γυαλιών ηλίου και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι οι συλληφθέντες είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου.
Συνελήφθη, χθες (14-01-2016) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μαγνησίας, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Συνελήφθη, σήμερα (15-01-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (14.01.2016) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:

  • (914) άτομα,
  • (607) οχήματα.

Προσήχθησαν (60) άτομα.

Συνελήφθησαν (17) άτομα και συγκεκριμένα:
Έξι (6) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές για επαιτεία.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Πακιστάν, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
Τρεις (3) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Τρεις (3) ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για ενδοοικογενειακή απειλή, παραβίαση δικαστικής απόφασης και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Βεβαιώθηκαν παράλληλα (165) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
Έξι (6) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Δέκα (10) παραβάσεις για επαιτεία.
Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
Εκατόν σαράντα πέντε (145) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:(2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
(3) για αντικανονικό προσπέρασμα,
(2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
(2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
(3) για ΚΤΕΟ,
(25) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
(3) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
(105) λοιπές παραβάσεις.
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.
Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.