Αντιδράσεις βενζινοπωλών για τα ακριβά καύσιμα

Επιστολή στην κυβέρνηση και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού απέστειλαν οι βενζινοπώλες, ζητώντας την παρέμβασή τους για τη μη μετακύλιση της διαφοράς των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου στις αντλίες των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη, θέτει «το μόνιμο ερώτημα χιλιάδων καταναλωτών που είναι: Γιατί ενώ η τιμή του αργού βρίσκεται σε πτώση, η τελική τιμή των καυσίμων δεν ακολουθεί αντίστοιχη πορεία;».

Όπως διαπιστώνει η ομοσπονδία, «αν και μπρεντ από το καλοκαίρι του 2014 έχει πέσει κατά 70%, εν τούτοις η μείωση αυτή δεν έχει μεταφερθεί στην τιμή λιανικής πώλησης της βενζίνης».

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων προκύπτει ότι το αργό πετρέλαιο από τις 20 Ιουνίου 2014 μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου του 2015 έχει πέσει κατά 70%, ενώ η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης μειώθηκε μόλις κατά 19%, με τους βενζινοπώλες να θεωρούν ότι η υψηλή φορολογία στα καύσιμα δεν επιτρέπει περαιτέρω μείωση.

Πηγή: zougla.gr