Το χρονικό του εγκλήματος στην Κοζάνη

Συνελήφθη και ο πατέρας του συζυγοκτόνου της Κοζάνης και πεθερός της 37χρονης Ανθής, με κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή.

Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τη σύλληψη του συζύγου, κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι τους και φώναζε συνθήματα κατά του γιου και του πατέρα.

Ο πατέρας του δράστη και πεθερός της μητέρας τριών παιδιών, ισχυριζόταν ότι η Ανθή Λινάρδου  «έφυγε με κάποιον γιατί δεν της άρεσε η ζωή στο Βελβεντό. Ήταν συνεννοημένο το πράγμα», ενώ σημείωνε ότι, η  γυναίκα που καταγόταν από τον Πειραιά δεν ήταν ευχαριστημένη από τη ζωή της στην Κοζάνη, «κατά καιρούς είχε δείξει σημάδια ότι ήθελε να ξεσκάσει. Με τον κόσμο δεν έκανε παρέα -τα είχε γράψει στο Facebook αυτά. Η γυναίκα έφυγε…».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Ανθή Λινάρδου θεωρείτο αγνοούμενη από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οπότε και ο σύζυγός της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της από το σπίτι. Το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε δολοφονημένη και θαμμένη στο χωράφι του συζύγου της, το οποίο μάλιστα ο ίδιος είχε φρεζάρει.

Ο δράστης για να θολώσει τα νερά συμμετείχε με πάθος στις έρευνες για τον εντοπισμό της, ενώ εμφανιζόταν συντετριμμένος από την εξαφάνισή της.

Χθες, μετά τον εντοπισμό του πτώματός της ομολόγησε ότι την έπνιξε με τα χέρια του, το περασμένο Σάββατο. Το έγκλημα έγινε έπειτα από τσακωμό, στην κρεβατοκάμαρά τους, ενώ τα παιδιά τους κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο και στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα της στο χωράφι και την έθαψε.

Οι αποτρόπαια πράξη του όμως, δεν τελείωσε εκεί. Ο συζυγοκτόνος το πρωί της Κυριακής, θέλοντας να εξαφανίσει κάθε ίχνος του, φρέζαρε το χωράφι και πήγε στην αστυνομία δηλώνοντας την εξαφάνισή της.

Μετά την ομολογία της δολοφονίας είπε ότι την σκότωσε επειδή εκείνη ήθελε να χωρίσουν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι του είπαν πως έχει εξωσυζυγική σχέση.

Τι έλεγε πριν, τι λέει μετά

Οι δηλώσεις που έκανε ο συζυγοκτόνος μετά τον στραγγαλισμό της γυναίκας του ήταν ανατριχιαστικές. «Γύρω στις 21:30 μου είπε ότι θα βγει για ποτό και έφυγε λίγα λεπτά μετά. Εγώ είχα αποκοιμηθεί, δεν την είδα να βγαίνει. Κατά τις 23:00 ξύπνησα, είδα ότι δεν είχε επιστρέψει, αλλά δεν ανησύχησα γιατί είχε περάσει μόνο μιάμιση ώρα. Το πρωί όταν διαπίστωσα ότι δεν ήταν στο σπίτι, άρχισα να ανησυχώ και κάλεσα την Αστυνομία. Δεν πήρε μαζί της προσωπικά αντικείμενα, χρήματα, κινητό, ούτε καν ρούχα!».

Μάλιστα, για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες έλεγε ότι δεν υπήρχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη σχέση τους. «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Όπως όλα τα ζευγάρια, κι εμείς είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Ήμασταν μια χαρά. Ανησυχώ για το τι μπορεί να συμβεί. Δεν έχει ξανατύχει να φύγει χωρίς να πει πού πάει» έλεγε χαρακτηριστικά.

Ο συζυγοκτόνος περιέγραψε με κυνικότητα τη δολοφονία, αλλά και το πώς εξαφάνισε το πτώμα της γυναίκας του.

«Μόλις σταμάτησε να αναπνέει, πήγα στο διπλανό δωμάτιο για να δω αν είχαν ξυπνήσει τα παιδιά. Κοιμόντουσαν, ενώ και οι γονείς μου που ήταν στο κάτω διαμέρισμα δεν είχαν ακούσει τις φωνές της. Έπειτα σκέφτηκα πως θα εξαφανίσω το πτώμα».

Ο δράστης ομολόγησε την ενοχή του μετά από 20 ώρες ανάκριση.

«Όταν σιγουρεύτηκα ότι κανείς δεν είχε ξυπνήσει, την τύλιξα με μία κουβέρτα. Την πήρα στην πλάτη και την μετέφερα στο υπόγειο γκαράζ όπου ήταν το φορτηγάκι. Θυμήθηκα ότι μέσα είχα ένα φτυάρι, όπως και ότι τις προηγούμενες ημέρες είχα βγάλει έναν μεγάλο βράχο από το χωράφι και είχε παραμείνει η τρύπα στο έδαφος. Την έβαλα στο αυτοκίνητο και πήγα στο χωράφι, χωρίς να περάσω από το κέντρο του χωρίου γιατί φοβόμουν μη με δει κανείς. Την έβαλα στο λάκκο και την έθαψα πρόχειρα με το φτυάρι. Μετά από μερικές ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής πήγα πάλι στο χωράφι και πέρασα με φρέζα το συγκεκριμένο κομμάτι για να μην καταλάβει κανένας τίποτα».

Πηγή: antenna.gr/news