Οι 3 τροφές που σε προστατεύουν από τη γρίπη

Μικροί και μεγάλοι θα αρρωστήσουν τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Γι’ αυτό χρειάζεται να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και κρατάνε το σώμα δυνατό.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ αναφέρει ορισμένες τροφές που μας «προστατεύουν» από κρυολογήματα και γρίπη:

Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώσεις που βοηθούν στη μείωση των επιβλαβών φλεγμονής του σώματος. Έτσι τα ωμέγα -3 λιπαρά μπορούν να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα σε πολλές περιπτώσεις.

Πορτοκάλια

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε ότι είναι γεμάτα βιταμίνη C. Έτσι πιείτε χυμό πορτοκαλιού. Αν είναι έτοιμος, προσέξτε τι γράφει στην ετικέτα για την ποσότητα ζάχαρης που περιέχει. Αν η ποσότητα είναι μεγάλη, φάτε απλά ένα πορτοκάλι. Γιατί η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπλοκάρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όστρακα

Ο μέσος ενήλικας κρυολογεί κατά μέσω όρο τρεις φορές το χρόνο και κάθε κρυολόγημα διαρκεί περίπου εννέα μέρες και οι παραπάνω τροφές, είτε μόνες τους, είτε σε συνδυασμούς βοηθούν ώστε να μειωθούν οι φορές που αρρωσταίνουμε, αλλά και η διάρκεια των ημερών ασθένειας.

Πηγή: stogiatro.gr