Καμμένος: Εμείς δεν εκτελούμε αποφάσεις των δανειστών

«Το Ασφαλιστικό, για πρώτη φορά, δίνει λύσεις στα Ταμεία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι «η μάχη που δώσαμε είναι για να μην υπάρξει “αίμα” στις κύριες συντάξεις». Παράλληλα χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι εργοδοτικοί φορείς δέχθηκαν την αύξηση εισφορών.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Παπαδάκη, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι έχει δώσει στους δανειστές ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι υλοποιήσιμο και «είναι μία πρόταση τεκμηριωμένη».

Αυτή η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών της, τόνισε. «Δεν εκτελούμε αποφάσεις των δανειστών», δήλωσε με νόημα, προσθέτοντας ότι «η διαπραγμάτευση που γίνεται έχει τα χαρακτηριστικά της δικής μας πολιτικής αντίληψης».

Σχολιάζοντας την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε «βέλη» εναντίον του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τον νεοφιλελεύθερο, χωρίς κοινωνική ευαισθησία, με ακροδεξιούς συνεργάτες.

«Θεωρώ σημαντικό ότι εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», είπε. «Γιατί έχουμε από τη μία μεριά κάποιον που γελάει όταν απολύει δημοσίους υπαλλήλους και από την άλλη την κοινωνική ευαισθησία», εξήγησε για να συμπληρώσει στη συνέχεια «Έχουμε από τη μία μεριά τον νεοφιλελευθερισμό και τους ακροδεξιούς συνεργαζόμενους και από την άλλη οι ΑΝΕΛ εκπροσωπούμε το κομμάτι εκείνο της δεξιάς που έχει κοινωνική ευαισθησία». Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προέβλεψε, πάντως, ότι θα υπάρξουν διαρροές από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι μετά το Ασφαλιστικό, ανοίγει η συζήτηση για διαγραφή χρέους, η οποία «θα οδηγήσει στο τέλος του μνημονίου».

Στη συνέντευξη αποκάλυψε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση θα δώσει τις επόμενες ημέρες μία «τελευταία ευκαιρία» σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, προκειμένου να τα δηλώσουν και να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. «Ή θα πληρώσουν και θα τα νομιμοποιήσουν ή θα δημευθεί η περιουσία τους», ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις ευκαιρίες ανάκαμψης που έχει μπροστά της η ελληνική οικονομία, φέρνοντας ως παραδείγματα την άνθιση του Τουρισμού (εξαιτίας και της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική), την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας.

Πηγή: antenna.gr/news