Στις κάλπες για την εκλογή προέδρου η ΝΔ

Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία και αργά το βράδυ θα γνωρίζουμε αν ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για τη διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Επίσης, κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.
Τέλος, διευκρινίζεται από την ΚΕΦΕ ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης δηλώνει βέβαιος για την ομαλή διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και τονίζει ότι ασφαλή εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 23:00 της Κυριακής.

Πηγή: www.antenna.gr/news