Κατρούγκαλος: 6,5% η εισφορά των εργαζομένων με “μπλοκάκια”

«Για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» τόνισε ο Γιώργος  Κατρούγκαλος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το Ασφαλιστικό προσθέτοντας ότι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

«Πάμε σε ένα ενιαίο σύστημα με ενιαίους κανόνες για όλους» είπε ο υπουργός Εργασίας ενώ σε ο,τι αφορά την εισφορά των εργαζομένων με «μπλοκάκια» τόνισε ότι θα ανέρχεται στο 6,5% ενώ το υπόλοιπο 13,5%  θα το πληρώνει ο εργοδότης.

Είπε ακόμα ότι θα κάνει δεκτά τα αιτήματα των δικηγόρων στο πλαίσιο πάντα της ισονομίας.

Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσουν από κοινού το «πάντρεμα» του ασφαλιστικού με το φορολογικό.

Για τις επαφές που ξεκινά στην ΕΕ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό.
Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να τον καλέσει κατ’ αντιπαράσταση με τον εκπρόσωπο του κουαρτέτου κ. Κοστέλο, προκειμένου να συζητήσουν δημόσια τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Πηγή: antenna.gr/news