Θεοχάρης: Οι πολίτες υπερφορολογούνται, τα “φέσια” αυξάνονται

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος τομέα Οικονομικών του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Παρά τις τυμπανοκρουσίες για την πιο επιτυχημένη ρύθμιση όλων των εποχών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν εντός του 2015 11,83 δις €», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι είναι «οι χειρότερες επιδόσεις από κάθε άλλη χρονιά αποδεικνύοντας ότι δεν δόθηκε λύση στο πρόβλημα της υπερφορολόγησης των πολιτών».

«Ανικανότητα και ψέμα συναντώνται για άλλη μια φορά στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης. Το ίδιο έργο παρακολουθήσαμε και με τον ΦΠΑ: ο προϋπολογισμός «προβλέπει» αύξηση της φοροδιαφυγής για φέτος, ενώ οι παιάνες της συγκυβέρνησης μιλούσαν για επιτυχίες στην καταπολέμηση της. Όλα αυτά τη στιγμή πουπροαναγγέλλονται φόροι στις ηλεκτρονικές συναλλαγέςπροσφέροντας κίνητρο για την αύξηση της χρήσης των μετρητών» τονίζει ο κ. Θεοχάρης.

Και καταλήγει: «Οι παλινωδίες και οι ερασιτεχνισμοί δεν καλύπτονται με τη γνωστή συνταγή της μεταπολίτευσης: ψέμα, ψέμα, ψέμα!»

Πηγή: www.antenna.gr/news