Έρχονται χιόνια

Με ηλιοφάνεια και μέγιστες θερμοκρασίες έως και 19 βαθμούς Κελσίου οι επόμενες ημέρες μέχρι και την Τρίτη – Ραγδαία επιδείνωση από την Τετάρτη, με τους μετεωρολόγους να μην αποκλείουν χιονοπτώσεις μέσα στη Θεσσαλονίκη, στα βόρεια προάστια της Αθήνας αλλά ακόμη και στα πεδινά της Θεσσαλίας.

Ο καιρός τρελάθηκε και το αποδεικνύει κάθε μέρα. Το εορταστικό τετραήμερο των Χριστουγέννων μπορεί να ήταν ανοιξιάτικο με υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ωστόσο από την Τρίτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

.Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις μετεωρολόγων, η… βουτιά του υδράργυρου θα είναι κάθετη, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου!

Μάλιστα, με βάση τις ίδιες προβλέψεις, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει… παγωμένο επί μακρόν, καθώς φαίνεται ότι… μπορεί να άργησε, αλλά ο χειμώνας ήρθε για να μείνει.

Για τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι της Τρίτης. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο τη Δευτέρα. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.