Πώς στρώνουμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το πιο σημαντικό ατού σε ένα τραπέζι, όπως το χριστουγεννιάτικο, είναι αναμφίβολα οι γεύσεις και τα εδέσματα που θα προσφερθούν στους καλεσμένους. Ωστόσο και η εμφάνισή του, ο τρόπος που έχουν στρωθεί πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια, παίζει το δικό του ρόλο και δίνει πόντους στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μερικές απλές οδηγίες που διευκολύνουν και οδηγούν στο τέλειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι:

1)Τοποθετούμε το βασικό πιάτο ακριβώς μπροστά από την καρέκλα και φροντίζουμε να απέχει ελάχιστα από την άκρη του τραπεζιού. Όλα τα πιάτα πρέπει να είναι σε ευθεία.

2)Τα μαχαιροπίρουνα τοποθετούνται από μέσα προς τα έξω. Το μαχαίρι για το κυρίως πιάτο το τοποθετούμε δεξιά του πιάτου. Η κόψη του μαχαιριού να κοιτάει το πιάτο. Μετά τοποθετούμε το μαχαίρι για το ορεκτικό.

3)Στη συνέχεια τοποθετούμε το πιρούνι για το κυρίως πιάτο στα αριστερά του πιάτουκαι στη συνέχεια το πιρούνι για το ορεκτικό. Θα πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία.

4)Τοποθετούμε το πιρούνι και το κουτάλι για το επιδόρπιο πάνω από το πιάτο. Πρώτα το πιρούνι με τα δόντια του πιρουνιού να κοιτάνε προς τα δεξιά και στη συνέχεια το κουτάλι με την αντίθετη φορά.

5)Μετά τοποθετούμε τα ποτήρια μας κατά μήκος. Πρώτα το βασικό ποτήρι του κόκκινου κρασιού.

6)Δίπλα το το ποτήρι του λευκού κρασιού και τέλος το ποτήρι του νερού.

7)Η πετσέτα τοποθετείται επάνω στο βασικό πιάτο.

Πηγή: newsbeast.gr