Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών

Eξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία και τις διακινούσε στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσα στα οποία δύο αλβανικής καταγωγής αδέλφια, που φέρονται ως «συνδιευθύνοντες» της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός από τα δύο αδέλφια, συνελήφθησαν τρεις ακόμη Αλβανοί και τρεις Έλληνες, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός, που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ενώ η δράση τους ήρθε στο «φως» από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 26 έως 62 ετών και οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα δραστηριοποιούταν τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο, είχε συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή, διαρκή δράση και τα μέλη της είχαν συγκεκριμένους ρόλους. Μέχρι στιγμής δεν προέκυψε επ” ακριβώς η διακινηθείσα ποσότητα ναρκωτικών (κάνναβη).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ορισμένα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από την Αλβανία, άλλα μέλη τα μετέφεραν και τα φύλαγαν στην Ελλάδα, ενώ άλλα τα διακινούσαν. Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν πάνω από 15,5 κιλά χασίς, 190,3 γραμμάρια υδροπονικής κάνναβης, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, έξι μεταλλικοί τρίφτες, το χρηματικό ποσό των 14.355 ευρώ και 800 λίρες Αγγλίας, δύο οχήματα, ένα πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων, τρεις συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (τέιζερ) και 14 κινητά τηλέφωνα.