«Τρίποντο με τριάρα»

Φωτογραφίες iFarsala

Κείμενο Άλκης Σούρλας

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 3 – 0 του ουραγού  Ηρακλή Χάλκης στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου για το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΛ κατηγορίας κλείνοντας έτσι τον πρώτο γύρο έχοντας συγκεντρώσει 40 βαθμούς (σ.σ  12 νίκες – 4 ισοπαλίες – 1 ήττα) και ευρισκόμενοι στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αχιλλέας μπήκε από την αρχή με όρεξη να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο και να “καθαρίσει” από νωρίς την υπόθεση νίκη και μόλις στο 10′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία.

Έπειτα από ωραία κάθετη πάσα ο Βούλγαρης “πάτησε” περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ζαγγανά τρία λεπτά αργότερα.

Στο 18′ ο Βούλγαρης έπειτα από ωραία σέντρα του Μπένου επιχείρησε ένα γυριστό σουτ όμως ο κίπερ της Χάλκης έδιωξε εντυπωσιακά.

Εν τέλει το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 24′ όταν έπειτα από κόρνερ του Τσετιροκλή ο Χαβίλας έδιωξε με τις γροθιές όμως η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Λιντέρη και πέρασε την γραμμή παρά την προσπάθεια των παικτών του Ηρακλή να διώξουν.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΑΛΚΗ-0103

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΑΛΚΗ-0104

Το 2 – 0 καταγράφηκε στο 34′ όταν έπειτα από πάσα του Νεμπεγλέρα και κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Βούλγαρη και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαβίλα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΑΛΚΗ-0124

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΑΛΚΗ-0128

Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια για και την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν και τρίτο τέρμα και “κλείδωσαν”  την υπόθεση νίκη.

Συγκεκριμένα στο 55′ ο Μπένος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά επιχείρησε την σέντρα όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο “πλεκτό” των φιλοξενουμένων.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΑΛΚΗ-0176

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΑΛΚΗ-0177

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του κ. Παραφέστα έριξαν “στροφές” κάναν διαχείριση του υπέρ τους σκορ και εν τέλει πανηγύρισαν ένα άνετο “τρίποντο”.

Μάλιστα στο 78′ ο Αχιλλέας έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ όμως το σουτ του Νεμπεγλέρα από τα όρια της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.

Η ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 30/12 και ώρα 15:00 την ομάδα του Παναγροτικού Νίκαιας για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Οι Συνθέσεις

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΑΛΚΗ-0036-2

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Τλούπας, Οικονόμου, Φιλιππούλης, Καραμπούζης (65′ Πατσιούρας), Κομισόπουλος, Νεμπεγλέρας, Τσετιροκλής, Μπένος (60′ Πλίαγκας), Βούλγαρης (70′ Μαλάκος), Ζαγγανάς

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΑΛΚΗ-0031

Ηρακλής Χάλκης (Σπύρος Μούτσιος): Χαβίλας, Σταμάτης, Ντιμολάρι, Νταμήτρος (64′ Ντινούλης, Βογιατζής Σ. (67′ Κατσιάνας), Τσακαβίτης, Ραπτοτάσιος, Μόκας, Συκαλιάς (72′ Τραμπάκουλας), Βογιατζής Χ., Λιντέρης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΧΑΛΚΗ-0026

Διαιτητής: Κουκούλης. Βοηθοί: Αρχοντής, Παλαμίδας