Μπαίνει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 16.885 δικαιούχους

Καταβάλλεται αύριο, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, η τελευταία δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 16.885 δικαιούχους. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας το ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανέρχεται σε 4.697.469 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, απομένει να καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις δικαιούχων, για τους οποίους χρειάστηκε επανέλεγχος των δικαιολογητικών που είχαν υποβάλλει και έτσι καθυστέρησε η αρχική καταβολή του συγκεκριμένου βοηθήματος. Υπενθυμίζεται ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 13 δήμους, από τις περιφέρειες όλης της χώρας.

Με βάση το τρίτο μνημόνιο, η καθολική εφαρμογή του, πρέπει να ξεκινήσει σταδιακά, από την 1η Απριλίου του επόμενου έτους. Ήδη στο υπουργείο Εργασίας προγραμματίζουν την β” φάση λειτουργίας του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο αναμένεται να μετονομαστεί σε Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε κάθε περίπτωση, ο προγραμματισμός που γίνεται είναι να προστεθούν περισσότεροι δήμοι στη λειτουργία του, για να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Παράλληλα, κεντρική θέση του υπουργείου Εργασίας, είναι να υπάρξει σύνδεση του βοηθήματος, με προγράμματα εργασίας που εκπονεί ο ΟΑΕΔ. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους δικαιούχους, να επαναδραστηριοποιηθούν και να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, έστω και μέσα από προγράμματα κατάρτισης του Οργανισμού.

Πηγή: dikaiologitika.gr