Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης οι “μονομάχοι” της 10ης Ιανουαρίου

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι “μονομάχοι” που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.

Από τη ροή των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι πρώτος, χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως ξεπερνά το 40%, δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Άδωνι Γεωργιάδη τέταρτο με μονοψήφιο ποσοστό.

Τελικά αποτελέσματα, πάντως, δεν έχουν ακόμα δοθεί, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Τραγάκης, υπάρχουν προβλήματα με τα φαξ απομακρυσμένων περιοχών.

«Βάσει του καταστατικού, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τα φαξ και η ροή τους συνεχίζεται μέχρι και τώρα» δήλωσε ο Γιάννης Τραγάκης από τα γραφεία της Συγγρού, λίγο μετά τις 9.00 το πρωί και εξήγησε ότι «επίσημο αποτέλεσμα θα έχουμε αργά σήμερα το απόγευμα» καθώς συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν φαξ». «Το αποτέλεσμα θα είναι βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από τους εκπροσώπους όλων των υποψηφίων» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ.

Στη δήλωση που έκανε, όταν ξεκαθάρισε ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκηςαπηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ. “Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι “Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα”. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: “Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Θα συνεχίσω να εργάζομαι για σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα”, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας τα ξημερώματα. Ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που έστειλαν μήνυμα ότι “η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ”. Ακολούθως ανέφερε: “Θέλω να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη που μέσα από αυτό τον αγώνα βγάλαμε ενισχυμένη τη ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν στην δύναμη της αλλαγής και έδωσαν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη”.

“Ευχαριστώ όλους όσους έτρεξαν τόσο πολύ για μένα. Ψηλά το κεφάλι. Θα μιλήσω επίσημα μετά το τελικό αποτέλεσμα. Η ΝΔ δυνατή και ενωμένη”, τόνισε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter:

Σε δήλωση του, αργά τη νύχτα, ο μεταβατικός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πλακιωτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πάνω από 400.000 στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος ανταποκρίθηκαν στο χρέος τους απέναντι στην Παράταξη και την ιστορία της και συνέβαλαν αποφασιστικά στην προσπάθεια να καταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, δυνατή, φιλοευρωπαϊκή, εναλλακτική δύναμη για τον τόπο». Όπως επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης «το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι κανένας υποψήφιος δε συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία. Άρα, θα πρέπει να προσέλθουμε ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου. Έως τότε, συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα από όλες τις πλευρές και σύνεση. Εύχομαι και στους δυο υποψηφίους οι οποίοι θα συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών καλή επιτυχία».

Αντίθετα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρότι πρώτος δεν έκανε δήλωση αφού περιμένει να φανεί η τελική διαφορά, όπως δεν έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η όλη διαδικασία πάντως εξελίχθηκε ομαλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με μηνύματα ενότητας απο όλους και αθρόα συμμετοχή κόσμου, που άγγιξε τις 400.000, πλην της ολιγόωρης διακοπής στην διαδικασία, λόγω τεχνικού προβλήματος από την παράταση που δόθηκε λόγω της μαζικής προσέλευσης εκλογέων.

Πηγή: www,antenna.gr/news