Η Νέα Δημοκρατία στις κάλπες

Στις κάλπες προσέρχονται μέλη και φίλη της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος στη σκιά του μεγάλου φιάσκου της 20ης Νοεμβρίου αλλά και των όσων έχπυν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, όπου το όνομα του Κώστα Καραμανλή και οι επαφές του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχουν ρίξει σκιά στην διαδικασία.

Οι διεκδικητές της ηγεσίας Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία με διαβεβαιώσεις ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην εκλογική διαδικασία, την οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει η γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών Vodafone, καθώς και με εκκλήσεις για προσέλευση στις κάλπες που οι περισσότεροι συμφωνούν ότι όσο μεγαλύτερη είναι τόσο υψηλότερη θα είναι και η πολιτική νομιμοποίηση του νέου αρχηγού.

Νικητής της αναμέτρησης θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% και, εφόσον κανείς δεν επιτύχει αυτό τον στόχο, θα ακολουθήσει επαναληπτική ψηφοφορία με τους δύο επικρατέστερους του πρώτου γύρου, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ της Κυριακής. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά αυτή τη φορά, ολοκληρωμένη εικόνα για την έκβαση της αναμέτρησης θα υπάρχει κατά τις 10 με 11 το βράδυ.

Τα εκλογικά κέντρα για τον Νομό Λάρισας είναι τα ακόλουθα:

– Στον Δήμο Λαρισαίων κάλπες θα στηθούν στο Ξενοδοχείο «Διβάνη» Παλλάς, καθώς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης και το Γυμνάσιο Κοιλάδας για τους ψηφοφόρους των δύο αυτών δημοτικών διαμερισμάτων.

– Στον Δήμο Αγιάς οι κάλπες θα στηθούν στα ΚΕΠ της Αγιάς, της Βελίκας και του Ομολίου.

– Στην Ελασσόνα κάλπες θα λειτουργήσουν: Στο κτίριο ΚΕΔΕ της Ελασσόνας, στο Πνευματικό Κέντρο της Κρανιάς, στα πρώην Δημαρχεία του Λιβαδίου, της Καλλιθέας , Βλαχογιαννίου, Σαρανταπόρου και στο πρώην κοινοτικό κατάστημα της Βερδικούσας.

– Στον Δήμο Κιλελέρ οι εκλογείς θα ψηφίσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας και το πρώην Δημαρχείο του Πλατυκάμπου.

– Στον Δήμο Τεμπών οι κάλπες θα ανοίξουν στο πρώην δημαρχείο του Πυργετού  και στις αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων Συκουρίου και Μακρυχωρίου.

– Στον Δήμο Τυρνάβου οι εκλογείς θα ασκήσουν το δικαίωμά τους ψηφίζοντας στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αμπελώνα.

– Στο ΚΑΠΗ των Φαρσάλων θα στηθούν οι κάλπες για τον Δήμο Φαρσάλων.