Αχιλλέας για «φίλημα»!

Κείμενο,φωτογραφίες Άλκης Σούρλας

Μπορεί ο Αχιλλέας Φαρσάλων να αγνοούσε το εκτός έδρας «τρίποντο» από την έκτη αγωνιστική και το παιχνίδι με την Δάφνη Γλάυκης (σ.σ από τότε μεσολάβησαν τρείς ισοπαλίες με Π.ΟΕ, Δήμητρα Γιάννουλης και Δόξα Βλαχογιαννίου και η ήττα από την ομάδα του Φαλανιακού), όμως στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στην πολύ δυνατή και σκληρή όμαδα του Δαμασιακού  η ομάδα του κ. Παραφέστα όχι μόνο κέρδισε με σκορ 0 – 2 αλλά έκανε και την πιο ολοκληρωμένη εμφάνισή της σε εκτός έδρας αναμέτρηση την φετινή σεζόν, ικανοποιώντας τους πολλούς φιλάθλους που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και κατέκλυσαν τις κερκίδες του γηπέδου «Δ. Μουσιάρη – Α. Ζέρμα».

Με αυτή την νίκη οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α ΕΠΣΛ κατηγορίας με πέντε βαθμούς διαφορά από την κορυφή και τον Απόλλων Λάρισας.

Ο Αχιλλέας μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 10′ έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία.

Αρχικά ο Μπλατσέρης έκανε το σουτ όμως ο Μαστοροδήμος και εν συνεχεία το οριζόντιο δοκάρι του στέρησαν την χαρά να πανηγυρίσει, με την φάση όμως να μην σταματάει εκεί καθώς ο επερχόμενος Πλιάγκας πήρε το “ριμπάουντ” όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ότι δεν κατάφερε στο 10′ η ομάδα του κ. Παραφέστα το έκανε πράξη στο 24′.

Αρχικά ο Βούλγαρης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα όρια της περιοχής, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπένος ο οποίος με πανέξυπνο “χτύπημα” και την βοήθεια του Πλίαγκα ο οποίος με επιτόπιο άλμα άγγιξε την μπάλα όσο έπρεπε, βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Οικονόμου και ο τελευταίος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στο “πλεκτό” του Δαμασιακού.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (3)

Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος τώρα ο Αχιλλέας συνέχισε να πιέζει και στο 54′ έχασε ακόμη μια ευκαιρία.

Ο Τσιανάκας έκανε την σέντρα από τα αριστερά ο Πλιάγκας επιχείρησε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ενώ και στο 70′ χάθηκε ακόμη μια σημαντική ευκαιρία όταν το σουτ του Βούλγαρη από κοντινή απόσταση έδιωξε ο Μαστοροδήμος.

Την νίκη για τους «κιτρινόμαυρους» “κλείδωσε” στο 82′ ο Βούλγαρης, όταν έπειτα από πανέμορφη ασσίστ του Μπένου “πάτησε” περιοχή από τα αριστερά και με ένα φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μαστοροδήμο.

Ανάμεσα στους περίπου 300 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο το «παρών» έδωσαν και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ν.Λ κ. Ζήσης Γρηγορίου αλλά και ο αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Πουλαράκης

Οι Συνθέσεις

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (1)

Δαμασιακός (Γ. Τζαφέρης): Μαστοροδήμος, Λέτσιος Κ., Αυλόγιάρης, Γεωργατζιάς, Μπακαϊμης, Μουσιάρης Δ. (80΄Μουσιάρης Θ.), Γανός, Λόλας, Λούτσος (85΄ Λέτσιος Α.), Λέτσιος Στ. (90΄Βίδρας), Τζουμάκας.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (2)

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Οικονόμου, Τσιανάκας, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Νεμπεγλέρας, Τσετιροκλής, Μπένος, Πλίαγκας (65′ Κομισόπουλος), Μπλατσέρης (73′ Μαλάκος), Βούλγαρης (85’ Φιλιππούλης)