Εισπράξεις 250 δισ. για την Apple to 2015!

Η Apple ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2015, με τον κύκλο εργασιών να αγγίζει το τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια και την εταιρεία να παραμένει η πολυτιμότερη στον κόσμο.

Η Apple απέσπασε πρόσφατα τον τίτλο της πρώτης εταιρείας στον κόσμο που η αξία της ξεπέρασε τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια και οι αναλυτές τη Wall Street πιστεύουν ότι το εν λόγω ρεκόρ θα καταρριφθεί εντός του 2016 και η Apple θα γίνει η πρώτη εταιρεία που η αξία της θα ξεπεράσει τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κατά μέσο όρο ετήσια τιμή- στόχος των της μετοχής της Apple, που ανέρχεται στα 149 δολάρια, θα εκτινάξει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 831 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι μετοχές της Apple να αυξηθούν κατά 22%.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την … προϊστορία της εταιρείας, φαίνεται ρεαλιστικός αυτός ο στόχος. Η Apple συνεχίζει τόσο να διευρύνει το μερίδιο αγοράς smartphone στις αναδυόμενες αγορές, όσο και να καταγράφει ισχυρές πωλήσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες.