Ναι στο αγροτικό μουσείο Κιλελέρ

Έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε την δημιουργία του Αγροτικού Μουσείου στο Κιλελέρ, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατά την συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα στο γραφείο του υπουργού.

Τόνισε μάλιστα ότι για το θέμα αυτό θα εισηγηθεί θετικά στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Ο δήμαρχος ζήτησε επίσης από τον υπουργό τα μέτρα που θα ληφθούν να μην πλήττουν τους μικρούς και τους μεσαίους αγρότες, που αποτελούν τη βάση της αγροτικής οικονομίας της χώρας. Επιπροσθέτως ενημέρωσε τον κ. Αποστόλου για το θέμα που προέκυψε με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίες δεν δόθηκαν κανονικά στους αγρότες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονα παράπονα από την πλευρά τους και ζήτησε την παρέμβασή του, έτσι ώστε να επιλυθεί το θέμα το ταχύτερο δυνατό, ενώ ζήτησε και την μεσολάβησή του ώστε να αλλάξει ο νόμος περί υπαίθριου εμπορίου αγροτών, καθώς δημιουργεί αγρότες δύο ταχυτήτων.

Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της εκπαίδευσης των νέων αγροτών, αλλά και στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το υπουργείο για την ολοκληρωμένη κατάρτισή τους σε νέες καλλιέργειες. Τέλος συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν στο δήμο Κιλελέρ, έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό δήμο.