Χιονίζει στα ορεινά-Ποια χιονοδρομικά ανοίγουν;

Χιονίζει από το πρωί στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας χωρίς ωστόσο να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Μάλιστα επειδή το χιόνι είναι αρκετό έχει ανοίξει το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας ενώ σύμφωνα με το snowreport ξεκίνησε από την Πέμπτη το σύστημα τεχνητής χιόνωσης στα  3-5 Πηγάδια όπου το Σαββατοκύριακο θα λειτουργήσει το Lift Bar.

Το Σαββατοκύριακο, στο Χ.Κ. Πισοδερίου θα δοθεί σε λειτουργία το lift baby 1.

Χωρίς προβλήματα στα Τρίκαλα

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, μέχρι αυτή την ώρα, καθώς δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δίνουν λύσεις όπου εμφανίζονται προβλήματα από τις χιονοπτώσεις ή από τον πάγο που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο.

Αυτά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος από το πρωί επιβλέπει την όλη κατάσταση, τονίζοντας παράλληλα πως σε υψόμετρο 1.200 μ. και πάνω έχουν σημειωθεί και συνεχίζονται χιονοπτώσεις στην περιοχή των Τρικάλων, καθώς και πως αυτή τη στιγμή χιονίζει πάνω από την περιοχή του Αμαράντου, προς τα Τρία Ποτάμια. Σε άλλα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πάγος, τα μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κατάσταση ρίχνοντας αλάτι.