Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαι στο δεύτερο γύρο των εκλογών

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το όραμα που έχει για τη Νέα Δημοκρατία

Τη βεβαιότητά του πως θα είναι στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε βέβαιος πως θα είναι τέσσερις οι διεκδικητές της γαλάζιας προεδρίας και δε θα αποχωρήσει κανείς, ενώ συμπλήρωσε πως όλοι οι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν πως η η Νέα Δημοκρατία δε θα βγει «τραυματισμένη» από αυτήν τη διαδικασία.

Όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε, είναι μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα “στεγάσει πολιτικά” άτομα της δημιουργικής Ελλάδας, τα οποία ενδεχομένως σήμερα να αισθάνονται πολιτικά άστεγα.

Χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τον εαυτό του ως «ένα δεξί χαφ, που συγκλίνει στο κέντρο και πετυχαίνει και πολλά γκολ».

Ερωτηθείς για την πολιτική που θα ακολουθήσει εάν εκλεγεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως θα είναι ειλικρινής απέναντι στο λαό. «Το να λέμε ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ένα μεγάλο ψέμα», σημείωσε.

Χαρακτήρισε παντελώς ατελέσφορη στην παρούσα φάση την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως δε θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, τέλος, τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.