Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαθέτουμε και βόμβα υδρογόνου!

Προκλητική αλλά και σοκαριστική η αποκάλυψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Δήλωσε έτοιμος για καίρια χτυπήματα σε πιθανές απειλές.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι έχει στη διάθεσή του μια βόμβα υδρογόνου και είναι σε θέση να τη χρησιμοποιήσει μαζί με πυρηνικές κεφαλές, προκειμένου να υπερασπιστεί την κυριαρχία της χώρας του, σύμφωνα με το νοτιο-κορεατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Καταφέραμε να γίνουμε μια μεγάλη πυρηνική δύναμη που είναι ικανή να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδας ακόμα και με βόμβα υδρογόνου» τόνισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν και πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να συνεχίσει ενεργά την ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας.

Η δήλωση έγινε την ώρα που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας βρισκόταν σε περιοδεία στην Pyongyang την Τρίτη για να επιθεωρήσει ένα αναβαθμισμένο αεροπλανοφόρο. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι η χώρα σχεδίασε και δημιούργησε μια βόμβα υδρογόνου.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2005, η νότια Κορέα είχε δηλώσει ότι έχει δημιουργήσει πυρηνικά όπλα. Η ανακοίνωση καταδικάστηκε ευρέως από τη διεθνή κοινότητα. Η χώρα έχει από τότε διεξάγει υπόγειες πυρηνικές δοκιμές τρεις φορές, το 2006, το 2009 και το 2013.

Πηγή: ΑΠΕ