Σε αργία τίθεται ο Μπέος

Τα επόμενα 24ωρα ο Αχιλλέας Μπέος παραλαμβάνει την διαπιστωτική πράξη που τον θέτει σε αργία μετά το βούλευμα που τον παραπέμπει σε δίκη για τέσσερα κακουργήματα. Σήμερα, προσπάθησε σε συνέντευξη Τύπου να παρουσιαστεί ως διωκόμενος από την Κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας χαρακτήρισε «αριστερούς του κώλου» και επιτέθηκε στον βουλευτή Μάκη Μπαλλή, που κατέθεσε επερώτηση στο Βουλή.

Όπως είπε, μόλις παραλάβει την αργία θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου ωστόσο ο Νόμος που τον θέτει σε αργία έχει κατ’ επανάληψη κριθεί συνταγματικός.

«Το αν θα τεθώ σε αργία ή αν αυτή η απόφαση είναι σε ισχύ, θα το αποφασίσει το ανώτερο δικαστικό όργανο που λέγεται ΣτΕ. Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί εκεί η υπόθεσή μου. Προσπαθούν να τεθώ σε αργία άνθρωποι που τόσα χρόνια έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές από το Νομό παρεμβαίνουν σε υπηρεσιακούς και θεσμικούς παράγοντες για να τεθώ σε αργία. Εύχομαι και ελπίζω να μην μπορέσουν να παρέμβουν στη δικαιοσύνη.

Αυτοί που θα πάρουν απόφαση στο ΣτΕ πρέπει να είναι έντιμοι, να έχουν ήθος και αξία ελπίζω, και να μην ενδώσουν σε πολιτικές πιέσεις εκείνων που επί 40 χρόνια λύμαιναν (!) αυτή την πόλη. Η δημοτική αρχή είναι δίπλα στον πολίτη και ξεσκεπάζουμε τη διαπλοκή.

Επί 15 μήνες συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι παραποιούν την αλήθεια γιατί τους κόπηκαν τα μεροκάματα. Για πρώτη φορά βουλευτής στρέφεται κατά του πρώτου πολίτη της πόλης. Είναι πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Οι εκπρόσωποι αυτής της Κυβέρνησης απειλούσαν το λαό, εκβιάζανε τον γραμματέα δημόσιας διοίκησης , αλλά εμένα προσωπικά δεν με αγγίζει.

Η αργία μου θα είναι μικρή και προσωρινή γιατί η πόλη με χρειάζεται και ο κόσμος με θέλει. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να γίνει αριστερό πραξικόπημα. Βιώνω λυσσαλέους διωγμούς και αδικίες. Οι συνεργάτες μου, μου ζητάνε να κάνουμε διαδήλωση με πολίτες, αλλά δεν θα το κάνω. Θα το βρούνε από το θεό, όσοι με κυνηγάνε», είπε.