Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει τις επιδότησεις

Μέσα στην ημέρα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Στους λογαριασμούς μπαίνουν από σήμερα το πρωί οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι πληρωμές σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό έπρεπε να αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου αλλά αυτές θα γίνουν στο σύνολό τους τη Δευτέρα.

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί από τη βασική ενίσχυση, που σύμφωνα με τη νέα ΚΑΠ ανέρχεται στα 1,2 δις, θα είναι το 90%, δηλαδή 1,1 δις ευρώ, που αποτελεί το 50% της συνολικής άμεσης ενίσχυσης.

Ο Οργανισμός άνοιξε και την εφαρμογή για τον έλεγχο της πληρωμής με το το ΑΦΜ των δικαιούχων και οι παραγωγοί θα μπορούν να δουν τι ποσό τους έχει κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

Sήμερα μπαίνει το 90% της κρατικής ενίσχυσης, ύψους 1,1 δις, αντιπροσωπεύοντας το 50% της επιδότησης» σημείωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου .

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα χρήματα θα πιστωθούν μετά τις 8 και εντός της ημέρας στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

«Οι αγρότες θα πάρουν περίπου τα ίδια χρήματα που πήραν και την προηγούμενη χρονιά» διευκρίνισε.