«Ο γιος του Ερντογάν είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους»

Δημοσίευμα κόλαφος από τη Handelsblatt για τα «παιχνίδια» της οικογένειας Ερντογάν με τους τζιχαντιστές

Σφοδρή επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον γιο του για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει η γερμανική Handelsblatt, χαρακτηρίζοντας τον Μπιλάλ Ερντογάν ως τον υπουργό Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους.

«Παρά το ότι πολλές χώρες της Δύσης δεν θέλουν να πιστέψουν επίσημα ότι η Τουρκία εμπλέκεται στο παράνομο εμπόριο του πετρελαίου των τζιχαντιστών, η φήμη και το παρελθόν του γιου του Ερντογάν μιλάνε από μόνα τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Handelsblatt.

«Αν και στα χαρτιά ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει πολύ σημαντικές περγαμηνές, η πραγματική του βιογραφία έχει πολλά σκοτεινά σημεία» προσθέτει η γερμανική εφημερίδα δίνοντας «πόντους» στα όσα του έχουν καταλογίσει οι Ρώσοι.

Το 2013 ο Μπιλάλ Ερντογάν είχε κατηγορηθεί ότι ξέπλενε χρήματα για τον πατέρα του σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την πολιτική ζωή της Τουρκίας.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2014 υπήρξε ένα ακόμα καταγεγραμμένο τηλεφώνημα με τον πατέρα του, που μιλούσε για μία πληρωμή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Τότε δεν είχε γίνει σαφές που αφορούσε η πληρωμή αυτή, με τουρκικά Μέσα να κάνουν λόγο για αποπληρωμή της κατασκευής ενός αγωγού πετρελαίου και τον Ερντογάν από την πλευρά του να δηλώνει πως το ηχητικό ήταν ένα «βρώμικο ψέμα».

Το Νοέμβριο, ο Σύριος υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ-Ζούμπι έκανε δημόσια δήλωση ότι η μεταφορική εταιρία η οποία ανήκει στον Μπιλάλ Ερντογάν είχε παραλάβει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ως αποτέλεσμα, ο Μπιλάλ ανακηρύχτηκε άτυπα στη Συρία ως «ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους».

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι ένα μέλος της οικογένειάς του αποδειχτεί ότι έχει σχέσεις με την παράνομη διακίνηση πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με τις δηλώσεις του. Με τόσο κακά “χαρτιά” στα χέρια του, ο Ερντογάν είναι προφανές ότι παίζει σε ένα παιχνίδι με υψηλό ρίσκο» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: www.newsbeast.gr