Πως η διατροφή συνδέεται με την ψυχική υγεία

Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστούν με κατάθλιψη.

Η νέα έρευνα συνδέει τη διατροφή μας με την ψυχική υγεία βασιζόμενη στην ανάλυση στοιχείων από 43.000 γυναίκες δίχως ιστορικό κατάθλιψης.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όσες κατανάλωναν άφθονα ζυμαρικά, ψωμί, τηγανητές πατάτες και πατατάκια είχαν από 29% έως 41% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη 12ετία.

Αντίθετα όσες ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή(ελαιόλαδο, ψάρια, κρασί) και έπιναν καφέ, διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να την εμφανίσουν.

Πηγή: ypaithros.gr