Συμβολικός αποκλεισμός της πόλης των Φαρσάλων σήμερα

Σήμερα Σάββατο στις 11.30πμ θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός της πόλης των Φαρσάλων ως πρώτη απάντηση στην άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό.

Οι βασικότερες αιτίες που οδήγησαν είναι:

Τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ που θα τριπλασιαστούν σε βάθος 2-3 χρόνων.Οι αγρότες ζητάνε  να μην ισχύσει η τροπολογία με την οποία απαιτούν από τους αγρότες να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν από τον ΕΛΓΑ το 2009 για τις ζημιές στην παραγωγή τους και διεκδικήσαμε να πληρωθούν στο ακέραιο το τσεκ αλλά και οι διάφορες οφειλές στους αγρότες από προγράμματα όπως νιτρορύπανσης και βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, οι επιστροφές του ειδικού φόρου στα καύσιμα, του ΦΠΑ, οι εξισωτικές αποζημιώσεις κ.α

Παραμένουν σε ισχύ όλα τα χαράτσια, ακόμη και για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ για την νέα χρονιά, η φορολογία θα αυξηθεί στο 20% με 75% προκαταβολή όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται αύριο.

Ανακοίνωση αγροτών

Καλούμε τους αγρότες του Νομού μας να βγουν αγωνιστικά, μαζικά και μαχητικά στον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας την επιβίωση τους. Να ενισχύσουν τα μπλόκα που υπάρχουν και να στήσουν και νέα σε όλο τον Νομό. Ήδη το μεγάλο μπλόκο των Φαρσάλων ενισχύθηκε με 50 νέα τρακτέρ και την συμμετοχή από τα χωριά Ναρθάκι, Καστράκι, Αμπελιά.