Οι Γάλλοι στις κάλπες

Ο πρώτος γύρος των αυριανών περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί μετά τη συγχώνευση 22 περιφερειακών σε 13, παρα ταύτα αναμενεται χαμηλή συμμετοχή των Γάλλων ψηφοφόρων στις κάλπες.

Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, βρίσκεται μπροστά στην προεκλογική κούρσα, παρότι πάνω από τους μισούς Γάλλους ψηφοφόρους δήλωναν πριν από τις περιφερειακές εκλογές ότι η ψήφος τους δεν θα επηρεασθεί από τα συμβάντα στο Παρίσι.
Όλα αυτά την ώρα που οι σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ και το κεντροδεξιό κόμμα του Νικολά Σαρκοζί μάχονται για να επικρατήσουν και να ανακόψουν την πορεία του ακροδεξιού κόμματος.

Σε μία συγκέντρωση του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, απευθυνόμενη η ίδια στο κοινό, είπε  ότι το Εθνικό Μέτωπο είναι το μόνο που μπορεί να παρέχει διαβεβαιώσεις στη Γαλλία αυτή την περίοδο «απέραντης θλίψης».

Τα αποτελέσματα των αυριανών περιφερειακών εκλογών μπορεί να καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις προεδρικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν σε18 μήνες από σήμερα.