Η στάση του σώματος καθορίζει την πιθανότητα εκδήλωσης πόνου στη μέση

Κάθεστε με ίσια πλάτη όπως οι μπαλαρίνες ή έχετε την τάση να καμπουριάζετε; Η στάση του σώματος δεν είναι σημαντική για αισθητικούς λόγους, αλλά μπορεί να υποδείξει αν διατρέχετε κίνδυνο να υποφέρετε από πόνους στη μέση στη μετέπειτα ζωή σας, όπως εξηγεί η Βρετανική Ένωση Χειροπρακτικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύει η Daily Mail, οι άνθρωποι των οποίων τα κεφάλια κλίνουν προς τα εμπρός είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από πόνους στην πλάτη.

Εάν λοιπόν αναγνωρίζετε την στάση του σώματός σας στις παρακάτω απεικονίσεις τότε πιθανότατα να αντιμετωπίσετε προβλήματα στη μέση σας αργότερα.

ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία (leaning towers) – όπου το κεφάλι έχει κλίσει προς τα πάνω- οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε καθημερινό πόσο στη μέση είναι 3/10.

Η δεύτερη χειρότερη στάση είναι η «στάση-γέφυρα» (bridge-archedback) και ακολουθεί η στάση «κουτάλι» (spoon-flatback).

Αυτοί που διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης πόνου είναι όσοι έχουν πιο ίσια πλάτη (flat-pack).

«Αντί να ανησυχείτε αν το σώμα μας ανήκει στην κατηγορία «μήλο» ή «αχλάδι» θα ήταν προτιμότερο να δώσετε έμφαση στο προφίλ της στάσης του σώματός σας. Αυτό πραγματικά μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του πόνου», αναφέρουν οι ειδικοί.

Και συμπληρώνουν πως «η τέλεια στάση σώματος πρέπει να δείχνει μια ουδέτερη πλευρική όψη, με τα αυτιά, τους ώμους, τα γόνατα και τους αστραγάλους σε ευθυγράμμιση».

Πηγή: stogiatro.gr