Σύνοψη της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου

Του Άλκη Σούρλα

Μπορεί να μπήκαμε για τα καλά πλέον στον Δεκέμβρη και να βρισκόμαστε σε mood Χριστουγέννων και εορτών όμως οι αθλητικές δραστηριότητες δεν λένε να κοπάσουν ούτε δευτερόλεπτο.

Για τις ομάδες της Επαρχίας μας τουλάχιστον μόνο ο όμιλος της Γ ΕΠΣΛ κατηγορίας έχει ρεπό, όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται κανονικά σε θέσεις «μάχης».

Ας δούμε όμως μια μια της αναμετρήσεις – δοκιμασίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες μας.

Αρχικά ο Αχιλλέας Φαρσάλων έπειτα από την σημαντικότατη σε πολλούς τομείς (βαθμολογικό, ψυχολογικό κ.α) νίκη του στο ντέρμπι με την Αστραπή Νέας Πολιτείας θα «ταξιδέψει» στο Βλαχογιάννι εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Δόξας.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν 30 βαθμούς και βρίσκονται σε απόσταση ενός τριπόντου από τον Απόλλων Λάρισας και την κορυφή ενώ η «σκληροτράχηλη» Δόξα έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς και βρίσκεται στην τέταρτη θέση.  Ο Αχιλλέας θα στερηθεί των υπηρεσιών του Χρήστου Οικονόμου ο οποίος στο ντέρμπι με την Νέα Πολιτεία αποβλήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες και μοιραία θα χάσει το παιχνίδι του Σαββάτου, ενώ ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» κ. Τάκης Παραφέστας δεν θα έχει στην διάθεσή του ούτε τον Νίκο Καραθάναση ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ και στα πλαίσια της 14ης Αγωνιστικής  ο Απόλλων Βρυσιών αντιμετωπίζει την ομάδα της Δόξας Αργυροπουλίου.

Οι «μπλε» ψάχνουν απεγνωσμένα βαθμό η βαθμούς καθώς έπειτα από την νίκη με την ομάδα τη Ραψάνης την τέταρτη αγωνιστική δεν έχουν πάρει ξανά ούτε πόντο και βρίσκονται «βιδωμένοι» στην τελευταία θέση με μόλις τρείς βαθμούς.

Στο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣΛ τώρα η πρωτοπόρος με 18 βαθμούς και αήττητη στις πρώτες 8 αγωνιστικές Αναγέννηση Φαρσάλων αντιμετωπίζει σε δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι (σ.σ την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε του Αγίου Θωμά με σκορ 0 – 1) την ομάδα της Πελασγιώτιδας η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας συγκεντρώσει 16 βαθμούς.

Αν μη τι άλλο το «συγκρότημα» του κ. Θεοχαρόπουλου έχει δύσκολο έργο καθώς θα αγωνιστεί με μια πολύ καλή ομάδα σε μια δύσκολη έδρα, όμως η φετινή Αναγέννηση δείχνει ότι έχει την ικανότητα και την εμπειρία να διαχειριστεί αυτά τα παιχνίδια «παγίδες». Δίχως κάποια απουσία θα «ταξιδέψουν» οι «κόκκινοι» στην Πελασγιώτιδα.

Ο Ατρόμητος Βαμβακούς έπειτα από το ρεπό που είχε την προηγούμενη αγωνιστική  αντιμετωπίζει στην έδρα του την ομάδα του Μαυροβούνιου και θέλει να δώσει συνέχεια στα τελευταία πολύ θετικά αποτελέσματα καθώς έχει να ηττηθεί από την δεύτερη αγωνιστική και να παραμείνει σε απόσταση «αναπνοής» από την κορυφή καθώς η ομάδα του Χρήστου Ανδρεόπουλου βρίσκεται στην τέταρτη θέση έχοντας συγκεντρώσει έως τώρα 14 βαθμούς.

Η ομάδα του Μαυροβουνίου βρίσκεται στην ένατη θέση έχοντας «μαζέψει» 9 βαθμούς. Από την βαθμολογική κατάταξη και την μέχρι στιγμής «εικόνα» των δυο ομάδων συμπεραίνουμε ότι είναι ένα παιχνίδι στα «μέτρα» του Ατρόμητου το οποίο όμως δεν παύει να κρύβει «παγίδες».

Ενώ στην επαρχία των Φαρσάλων υπάρχει και το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Αμπελειάς και την Δόξα Υπέρειας.

Οι γηπεδούχοι έρχονται από εμφατική νίκη και μάλιστα με ανατροπή στην έδρα του Κουλουρίου το οποίο και κέρδισαν με 1 – 5 όμως η μέχρι τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα δείχνει ότι ναι μεν είναι μια ομάδα με πολύ καλές μονάδες όμως ακόμη «ψάχνεται» με αποτέλεσμα να έχει απολέσει βαθμούς σε παιχνίδια τα οποία θεωρητικά πάντα ήταν στα «μέτρα» της. Αυτή η «αστάθεια» είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον βαθμολογικό πίνακα καθώς οι «κόκκινοι» βρίσκονται στην έβδομη θέση έχοντας 11 βαθμούς.

Στο ίδιο τέμπο «κινείται» και η ομάδα της Δόξας η οποία μπορεί να μην ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα (σ.σ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές συμπεριλαμβανομένου και του ρεπό το όποιου έκανε την τέταρτη αγωνιστική είχε συγκεντρώσει μόλις τρείς βαθμούς), αλλά από εκεί και πέρα πήρε μπρός και έκανε την δική της μίνι «αντεπίθεση» με τρεις σερί νίκες η οποία όμως διακόπηκε την προηγούμενη αγωνιστική όπου και ηττήθηκε με σκορ 1 – 2 από την Πελασγίωτιδα. Βέβαια αξίζει να σημειώσουμε πως οι άνθρωποι της Δόξας έχουν παράπονα από την διαιτησία της συγκεκριμένης αναμέτρησης καθώς όπως ισχυρίζονται όταν το παιχνίδι βρισκόταν στο 0 – 0 δεν τους δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι.

Στην βαθμολογία η ομάδα του κ. Αποστόλη Παπαδόπουλου βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 12 βαθμούς.

Το πιο εύκολο θεωρητικά πάντα έργο από τις ομάδες της Επαρχίας μας το έχει ο Α.Ο Ναρθακίου ο οποίος αντιμετωπίζει την Χαραυγή στην έδρα του. Οι παίκτες του κ. Τσίαρα έχουν να «γευτούν» την χαρά της νίκης από την τέταρτη αγωνιστική και στο παιχνίδι με την τελευταία Χαραυγή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψουν στα «τρίποντα».

Η ομάδα του Α.Ο.Ν βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μαζέψει  10 βαθμούς, εκ των οποίων τους εννέα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές καθώς οι «μπλε» κάνανε ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ξεκίνημα

Στα μπάσκετικα νέα ο αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις Γυμναστικος αγωνίζεται εντός έδρας με τον Κρόνο Τρικαλων και ώρα 18:30 για το κύπελλο ΕΣΚΑΘ. Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ με τον νικητή να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Η αναμέτρηση έχει μεγάλο φαβόρι και δεν είναι άλλο από την ομάδα του κ. Αλεξίου καθώς αγωνιστικά είναι τουλάχιστον εα επίπεδο παραπάνω από τον Κρόνο. Αυτό που μένει είναι ο Γυμναστικός να αποδείξει την ανωτερότητά του στο παρκέ.

Όλες οι αναμετρήσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή 6/12. Η “Σέντρα” σε όλες τις αναμετρήσεις έχει οριστεί για τις 15:00μ.μ

Το Σάββατο 18:30 o Γυμναστικός σύλλογος Φαρσάλων εντός εδρας.

Ο αγώνας του Αχιλλέα αναβλήθηκε υπάρχει ανακοίνωση εδω