Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σκόρπισε τον τρόμο στην Κωνσταντινούπολη

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε δίπλα σε σταθμό του μετρό.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη σε μια ανισόπεδη διάβαση που βρίσκεται κοντά σε σταθμό του μετρό της Κωνσταντινούπολης, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της συνοικίας Μπαϊράμπασα, με αποτέλεσμα να ανασταλούν τα δρομολόγια στο μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου.

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα, όπου δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους τον Οκτώβριο, τρεις μήνες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση στην πόλη Σουρούτς, κοντά στη συριακή μεθόριο, που είχε στοιχίσει την ζωή σε 33 ανθρώπους.

Η σημερινή έκρηξη δίπλα στο σταθμό του μετρό Μπαϊράμπασασημειώθηκε σε ώρα αιχμής, δήλωσε ο δήμαρχος της συνοικίας Ατίλα Αβντινέρ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber. Ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ωστόσο ο δήμαρχος της περιοχής επιβεβαίωσε μόνο ότι υπάρχουν 5 τραυματίες.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΚΡΗΞΗ 1

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα καταγραφής της κυκλοφορίας διακρίνεται μια μεγάλη λάμψη πάνω από την ανισόπεδη διάβαση και μετά αποκαΐδια να υψώνονται στον αέρα και να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ αυτοκίνητα διασχίζουν τον δρόμο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΚΡΗΞΗ 3

Νωρίτερα το απόγευμα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

Πηγή: antenna.gr/news