Δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση για το ασφαλιστικό η Γεννηματά

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε συζήτηση για το ασφαλιστικό, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας», ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της τηλεφώνησε πριν από λίγο, για να την ενημερώσει για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Σε αυστηρό ύφος, όπως λένε κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές στον κ. Τσίπρα ότι διαφωνεί πλήρως με την ατζέντα που έχει προτείνει και ειδικότερα για την συμπερίληψη του ασφαλιστικού.

«Θα μπορούσε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή να καταθέσεις τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ΟΚΕ ή να μας καλέσεις και να μας ενημερώσεις γι αυτές» φέρεται να είπε, σύμφωνα με τους κύκλους του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά.

Το συμβούλιο συγκαλείται αύριο στις 12 ώστε να είναι στην ατζέντα το μείζον ζήτημα του προσφυγικού, δεδομένου ότι την Κυριακή ο κ. Τσίπρας αναχωρεί για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με μία εθνική θέση για το θέμα, ενώ τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Παρίσι.

Πηγή: newsbeast.gr