Τι προτείνει ο Μάξιμος για τις εκλογές στη ΝΔ

Πραγματικά αναρωτιόμουν όλες αυτές τις 50 ημέρες, οι υποψήφιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι φθείρουν, απαξιώνουν το κόμμα που φιλοδοξούν να ηγηθούν;» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, όπου πρότεινε αδιάβλητη διαδικασία εκλογής με μηδενικό οικονομικό κόστος.

Στην παρέμβασή του ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Στα 22 χρόνια που συμμετέχω ενεργά στα νεοδημοκρατικά δρώμενα -τα μισά ως βουλευτής- δεν έχω ζήσει τέτοια τρικυμία, όπως αυτή που διέρχεται σήμερα η παράταξη. Ενός κακού μύρια έπονται. Είχα ζητήσει να δούμε κατάματα το Γενάρη το πρόβλημα. Είχα προτείνει συνεδριακό διάλογο για τη φυσιογνωμία και το ζήτημα ηγεσίας της ΝΔ. Ο αντίλογος ήταν ότι θα μπούμε σε εσωστρέφεια. Αυτή, όμως, είναι η εύκολη απάντηση κάθε φορά που πρέπει να μιλήσουμε στο κόμμα. Έτσι, χωρίς ουσιαστική συζήτηση, οδηγηθήκαμε στην εκλογή ηγεσίας με χαρακτηριστικά καλλιστείων. Και φτάσαμε στην 22α Νοεμβρίου που αποτελεί μελανή σελίδα, στίγμα στην ιστορία της ΝΔ γιατί πλήγωσε, προσέβαλε βαριά τον κόσμο της παράταξης. Και φτάσαμε εδώ με βαριές αλληλοκατηγορίες που κορυφώθηκαν την ημέρα των εκλογών.

Πραγματικά αναρωτιόμουν όλες αυτές τις 50 ημέρες, οι υποψήφιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι φθείρουν, απαξιώνουν το κόμμα που φιλοδοξούν να ηγηθούν; Χαιρετίζω, λοιπόν, τις αποψινές δηλώσεις τους για αυτολογοκρισία, θα έλεγα αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχο. Και το μήνυμα αυτό καλό είναι να το ακολουθήσουμε όλοι. Προσωπικά αρνήθηκα να ανταποκριθώ μέχρι σήμερα σε προσκλήσεις-προκλήσεις ΜΜΕ για τις εξελίξεις στη ΝΔ. Τελευταία μου άρνηση στην πρόσκληση για την εκπομπή του κ. Πρετεντέρη στο mega.

Εδώ, όμως, που φτάσαμε, τι δέον γενέσθαι; Το ιδανικό κατά τη γνώμη μου θα ήταν η υιοθέτηση της πρότασης του Νίκου Δένδια για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα καταλήξει σε συνέδριο και μετά θα ακολουθήσει η εκλογή προέδρου. Φοβούμαι, όμως, ότι η άποψη αυτή είναι μειοψηφική. Καμία φορά Νίκο αξίζει να είναι κανείς και με τη μειοψηφία. Επειδή, λοιπόν, φαίνεται ότι η πλειοψηφία επιθυμεί επίσπευση των εκλογών, τουλάχιστον να γίνουν αυτή τη φορά σωστά!

Άκουσα υποψήφιους να προτείνουν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ο Απόστολος πρότεινε την 5η Δεκεμβρίου, ο Κυριάκος την 13η. Αλήθεια, βρέθηκε εταιρεία που εγγυάται κάτι τέτοιο; Επειδή, όπως και ο Κώστας Τασούλας, είμαι οπαδός των κλασικών διαδικασιών θα ήθελα να πω ότι συμμερίζομαι την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για εκλογές με τους υφιστάμενους εκλογικούς καταλόγους γραπτά, όπως γίνεται στις εθνικές εκλογές. Εναλλακτικά θα πρότεινα να ανοίξουν εκλογικοί κατάλογοι στα γραφεία των κατά τόπους οργανώσεών μας και να προσέλθουν να εγγραφούν ελεύθερα όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάδειξη ηγεσίας του κόμματος. Έτσι, θα σχηματιστούν εκλογικοί κατάλογοι, επί των οποίων θα διενεργηθούν οι εκλογές. Η διαδικασία αυτή είναι αδιάβλητη, δεν αναιρεί το άνοιγμα στην κοινωνία και επιπλέον έχει μηδενικό κόστος σε μια εποχή που τα οικονομικά του κόμματος χειμάζονται.

Έως ότου γίνουν οι εκλογές κ. Πρόεδρε, αγαπητέ Γιάννη Πλακιωτάκη, σε περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη ως μεταβατικό πρόεδρο με πλήρεις αρμοδιότητες. Και επειδή κάτι ειπώθηκε για αναρτήσεις σε site που επιχειρούν να δημιουργήσουν σκιές και ερωτηματικά, θέλω να υπογραμμίσω ότι η ομόφωνη απόφαση στήριξης στο πρόσωπο σου της Κ.Ο. της ΝΔ -του μόνου οργάνου με νωπή δημοκρατική νομιμοποίηση- δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών και αμφισβήτησης».

Πηγή: larissanet.gr