Ο ΟΠΑΠ προσφεύγει στα δικαστήρια για τον νέο φόρο

Την πρόθεση του ΟΠΑΠ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του νέου φόρου που επιβλήθηκε στα παιχνίδια του Οργανισμού αποκάλυψε, εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Kamil Ziegler, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Ειδικότερα, μετά τις αναφορές του στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων μηνών, ο Kamil Ziegler δήλωσε: «Παράλληλα, ενώ το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει εύθραυστο, αναποτελεσματικές παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς του πλαισίου λειτουργίας μας, φέρνουν την εταιρεία αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις.

Ως εκ τούτου, παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στην προάσπιση όλων των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας σε κάθε επίπεδο». Η αναφορά αυτή παραπέμπει σαφώς σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, και φαίνεται πως ο ΟΠΑΠ θα κινηθεί δικαστικά κατά του «ισοδύναμου» της επιβάρυνσης των τυχερών παιχνιδιών του με 5 λεπτά του ευρώ ανά στήλη, η οποία μάλιστα ήδη προκαλεί αντιδράσεις και από τους ιδιοκτήτες πρακτορείων, που έχουν προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την 24ωρη προειδοποιητική απεργία της 1ης Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αποτελεί ένα από τα ισοδύναμα μέτρα στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση στο 23%.