Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες για να τις βράσουμε ελαφρά για 5 λεπτά.
- Κόβουμε στη μέση το σκόρδο και τρίβουμε το ταψί που θα ψήσουμε τις πατάτες.
- Βουτυρώνουμε την βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε την κρέμα με το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
- Στρώνουμε στο ταψί μια στρώση πατάτες και από πάνω βάζουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τυρί.
- Αυτό το κάνουμε για 2-3 στρώσεις.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Υλικά
- 2 κιλά πατάτες
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- Μισό κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Άσπρο πιπέρι
Πηγή: sidagi.gr