Στο Taxisnet 30.000 εκκαθαριστικά επιχειρήσεων

Στο taxisnet αναμένεται να αναρτηθούν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου τα εκκαθαριστικά για 30.000 επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου, η οποία βεβαιώθηκε με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα κέρδη του 2014, από το 80% στο 100%.

Το ποσό σύμφωνα με το Euro2day αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο μέσος έξτρα φόρος για κάθε νομικό πρόσωπο να είναι της τάξεως των 10.000 ευρώ, δίνοντας ένα ακόμα χαστούκι στην ήδη πιεσμένη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Οι πιέσεις στη ρευστότητα εντείνονται από το γεγονός ότι ο έξτρα φόρος (για την ακρίβεια, η έξτρα προκαταβολή) θα πρέπει να εξοφληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Νοεμβρίου και η επόμενη έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι αυξημένες προκαταβολές φόρου, για κέρδη τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους 2014, αφορούν όλα τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες οι οποίες είχαν παραμείνει σε προκαταβολή φόρου 80%, σε αντιδιαστολή με τράπεζες και ανώνυμες εταιρείες οι οποίες ήδη επιβαρύνονταν με προκαταβολή 100%.

Πηγή: euro2day.gr