Στα γήπεδα τιμούν τους νεκρούς στο Παρίσι

Σιγή στην αρχή του ματς Μπαρτσελόνα-Ρεάλ

Με σιγή ενός λεπτού και τους ήχους της Μασσαλιώτιδας, του γαλλικού εθνικού ύμνου, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι ξεκίνησε σήμερα το clasico του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπαρσελόνα στο Σαντιάγο-Μπερναμπέου.

Παίκτες και οι διαιτητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου πριν από την έναρξη του ματς, ενώ μία τεράστια γαλλική σημαία δέσποζε σε μία από τις εξέδρες.

Η Μασσαλιώτιδα ήχησε και πριν από την έναρξη του αγώνα Μπολόνια-Ρόμα του ιταλικού πρωταθλήματος. Δύο γάλλοι ποδοσφαιριστές βρίσκονταν στο γήπεδο, ο Λυκά Ντίν με τα χρώματα της Ρόμα και ο Αντονι Μουνιέ με τα χρώματα της Μπολόνια, ενώ ο Ρούντι Γκαρσιά, ο προπονητής της Ρόμα, είναι επίσης Γάλλος.

Ο γαλλικός εθνικός ύμνος είχε προηγηθεί των ποδοσφαιρικών αγώνων στα ιταλικά γήπεδα και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Τόσο η ισπανική, όσο και η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισαν ότι ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί σε όλους τους αγώνες αυτού του σαββατοκύριακου σε όλα τα ισπανικά και τα ιταλικά γήπεδα.

Πηγή: newsbeast.gr