Τις ελπίδες τους για ελάφρυνση στον Τσίπρα εναποθέτουν οι αγρότες

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού «που είναι ο μοναδικός που μπορεί να αποσύρει άμεσα τα ασήκωτα μέτρα του φορολογικού και του ασφαλιστικού» ζητούν τώρα οι επικεφαλής των αγροτών, μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

«Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν έχει αυτή τη δυνατότητα» σχολιάζει ο επικεφαλής της επιτροπής Αγώνα της Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης και προσθέτει: «Επίσης εκείνοι που μπορούν να καταστήσουν ανεφάρμοστα τα προτεινόμενα μέτρα είναι οι βουλευτές που τους ζητούμε για μια ακόμα φορά να μην καταδικάσουν την ελληνική ύπαιθρο με την ψήφο τους στο νομοσχέδιο». Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες έχουν προειδοποιήσει ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, θα κριθούν ανεπιθύμητοι στην ύπαιθρο. Επίσης, οι επικεφαλής των αγροτών καθιστούν σαφές ότι αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

«Δεν προκαλέσαμε. Μας επιτέθηκαν, διότι φοβήθηκαν τον κόσμο. Ήθελαν να μας διαλύσουν για να μη φανεί στο πανελλήνιο αλλά και σε όλη την Ευρώπη ότι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που συμμετείχαν στην κινητοποίησή μας δεν βλέπουν μέλλον στην ελληνική ύπαιθρο, ασφυκτιούν και διαδηλώνουν» σχολιάζει ο κ. Ιερωνυμάκης και επισημαίνει: «Δεν θέλαμε να μπούμε μέσα στη βουλή. Και να μπαίναμε, τι θα κάναμε;  Δεν θα είχε κάποιο νόημα η είσοδό μας στο κοινοβούλιο! Μας έριξαν χημικά σχεδόν εξ επαφής, πάνω στα πρόσωπά μας, ενώ θέλαμε να πάμε να παραδώσουμε το ψήφισμα. Δεν πήγαμε τελικά, επειδή μας επιτέθηκαν. Αλλά το στείλαμε. Τα αιτήματά μας τα γνωρίζουν πολύ καλά. Θέλουμε απαντήσεις».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η επιτροπή αγώνα των αγροτών της Κρήτης για να καθορίσει τις κινήσεις της. Επίσης είναι σε συνεχή επικοινωνία με εκπροσώπους αγροτών από την υπόλοιπη χώρα.

Πηγή: agronews